2009. július 13., hétfő

Kürtőskalács

Egyelőre szöveg nélkül, csak a képek:

06_14 051

06_14 059

06_14 055

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zserbó A zserbót azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri az elképesztő karriert befutó Gerbeaud Emil nevét, akinek a macskanyelven és a konyakos meggyen kívül ezt, a róla elnevezett süteményt is köszönhetjük. Els… Tovább
  • Fehércsokoládés-meggyes sütemény „Vasárnapra kell sütemény”, mivel ez fix és megváltoztathatatlan, ezért csak egy zöldséges-húsos levest szoktam elé főzni, hogy ne dudorodó pocakkal kezdődjön utána a hét. A magában is finom, tejcsokoládés kevert tészta és… Tovább
  • Csokoládés-meggyes kosárkák Kelt tésztás recepteket nézegettem, és borzasztóan megkívántam valamilyen péksüteményt, lehetőleg leveles tésztásat – hát hiába a hasábburgonya mellett ez a másik gyengém. Mivel pékség nincs a közelben, a közértek pékáru k… Tovább
  • Ricottás málnatorta Nem az volt az eredeti tervem, hogy madárfészek-tortát sütök, csak ki akartam próbálni a kis gyümölcstorta formáimat, és csokitojásokat akartam a díszítéshez használni, hogy húsvéti legyen a dizájn. Aztán amikor mentem a f… Tovább
  • Vaníliás keksz A borkorcsolya általában sós süteményt jelent, ez a keksz azonban kivétel. Nem csak teához és kávéhoz illik, hanem borhoz is. Hidegben forralt borhoz – bár hideg talán már nem lesz túl sokszor, ez az adag egy korábbi forra… Tovább

7 megjegyzés:

szepyke írta...

Jaj de szép lett!!!
Recept? Sütőben, vagy parázson készült??

Lilla írta...

recept is jön majd, csak még meg kell szerezzem anyéméktól, én nem tudom fejből.

parázs. mindig parázs :-)

szepyke írta...

Aha, attól lett ilyen szép fényes. És porcukor van rajta? Ezek szerint az könnyebben olvad,mint a kristálycukor, az enyémen.

Lilla írta...

porcukor amit sütés közben folyamatosan szórok rá, két emberes feladat, egg forgat, egy cukroz...

Wise Lady írta...

Gyönyörűséges!

Lilla írta...

köszönöm :-)

zsuzsi1983 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.