2010. február 11., csütörtök

Zöldborsós frittata

frittata2

A frittata egy olasz omlett-féle, amibe a tojás mellett zöldségek, sajt, hús és tészta kerül(het). Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell kavargatni, félbehajtani, megfordítani. A sütőben, lehetőleg grill alatt kell befejezni, így biztosan átsül az egész – a tányért rakunk rá, ráfordítjuk, visszacsúsztatjuk módszereket nem szeretem, ez lényegesen egyszerűbb, kevesebb hibalehetőséggel.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg feta
  • 2 kisebb hagyma (én lilahagymát használtam)
  • apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj

A borsót hagyom kiolvadni, vagy ha erre nincs idő, forró vizet öntök rá, hogy gyorsítsam a folyamatot. A sütőt előmelegítem 200-220 fokra (grill funkcióval), és a hagymát nagyobb kockákra vágom. Az olajon pár perc alatt puhára párolom a hagymát, közben egy tálban villával felverem a tojásokat, és hozzájuk keverem a petrezselymet. A fetát kockákra vágom/összetöröm. A puha hagymához öntöm a borsót, a fetát és a sajtot, összekeverem, és addig sütöm, amíg az alja megszilárdul. Ezután annyi időre a sütőbe rakom, amíg megsül a teteje. forrón, cikkekre vágva tálalom.

Reggelire 3-4 fős adag, ebédre 2. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kukorica-palacsinta Megint EveryDay Food. Most a könyv. A nyári fejezetben van, csöves kukoricát ír (a legtöbb amerikai recept azt használ és nem konzervet vagy mirelitet), persze a konzerv és a mirelit is jó, úgyhogy ehetjük akár egész télen :… Tovább
  • Brokkolileves kecskesajttal Már megtanultam Gordon Ramsay-től a legjobb karfiollevest, most pedig megérkezett a párja, a legjobb brokkolileves. Hozzávalók: 1 kg brokkoli só, bors kecskesajt extra szűz olívaolaj pirított mandula 8 dl enyhén sós vizet f… Tovább
  • Körtés sütőtök leves A sokadik sütőtök leves, most almával/körtével. És curryvel. És pisztáciával a tetején. Hozzávalók: 1 kg sütőtök a sütőben megsütve 1 nagy hagyma 2 körte (vagy alma), meghámozva, kimagozva, felkockázva 1-2 evőkanál curr… Tovább
  • Lekváros-csokoládés kosárka Egy hét alatt kétszer készült, mert elsőre még hittem a receptnek, hogy ha megszurkálom a tésztát, majd nem fog sütés közben felpúposodni – de felpúposodott. És ez azért volt rossz – azon kívül, hogy nem olyan esztétikus – m… Tovább
  • Zellerkrémleves sült fokhagymával Címszavakban: zeller, sült fokhagyma, petrezselyem-olaj és pisztácia. Jó, mi? Hozzávalók: 1 fej fokhagyma kb. 0,5 kg zeller, megpucolva, és 1,5 cm-es kockákra vágva 2 krumpli, megpucolva, és 1,5 cm-es kockákra vágva olívaol… Tovább

0 megjegyzés: