2010. március 1., hétfő

Mustáros-tárkonyos csirkemellfilé

csirke2

Megkívántam valamilyen tejszínes csirkés ételt, és a receptek böngészése után ez bizonyult nyerőnek: kétféle mustár és tárkony. Tökéletes. Barnarizst főztem mellé, nem csak azért, mert barna, és az állítólag egészségesebb (pont tegnap olvastam, hogy nem is az, mert olyan anyag van benne ami gátolja a vitaminok felszívódását), hanem azért, mert egy főzőtasakban 100 g van belőle és nem 125. Azaz garantáltan kevesebbet eszem belőle.

csirke1

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csapott teáskanál keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál magos mustár

A csirkemellfilét szeletekre vágom, és az olajon oldalanként pár percig sütöm. Hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a tárkonyt és a kétféle mustárt, és lefedve kb. 10-15 percig főzöm. A keményítőt elkeverem egy kevés vízzel, besűrítem vele a mártást, ha szükséges, kicsit megsózom, és főtt rizzsel tálalom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Barackos gombóc Igazi klasszikus – amit nagyon-nagyon nem szeretek. Anyámnál mindig van a fagyasztóban felezett magozott sárgabarack, így egész évben bármikor lehet barackos gombócot főzni. A fagyasztó-leolvasztás közeledtével pedig egész… Tovább
  • Grillezett tofu Most először ettem és készítettem tofut. Valamiért sokkal erősebb ízű/szagú dolgot vártam, nos tévedtem. Füstölt tofut vettem, úgyhogy a natúrról még nem tudok véleményt formálni, de ezek után nyugodtan kipróbálom azt a vi… Tovább
  • Grillezett csirkemell fokhagymás cukkínivel Az egyik kedvenc párosításom a cukkíni fokhagymával. Külön-külön is nagyon szeretem, de együtt valami mesés. Ez a köret ideális grillezett húsok mellé. Szerintem hidegen is fogyasztható, mint a tzaziki – nagyobb családi/ba… Tovább
  • Spárgás-gombás pite Újabb spárgás fogás, ezúttal fehér spárgából. A fehér spárgát a napfénytől elzárva, takarva nevelik, ezért nem alakul ki benne klorofil. Hátránya, hogy gyorsabban szárad ki, az egészet meg kell pucolni, és kevesebb értékes… Tovább
  • Cukkínis-sajtos lepény A cukkíni az egyik kedvenc zöldségem. Az eredetét homály fedi, egyes források szerint Közép-Amerikából származik, de Kolumbusz és a követői nem hozták át Európába. Mások szerint valamelyik mediterrán országban keresztezték… Tovább

0 megjegyzés: