2010. április 21., szerda

Kínai kel saláta

salata1

Egy Nigella receptet alakítottam át kicsit az ízlésemnek és az itthoni alapanyagoknak megfelelően. Ő köménymagot is tesz bele, amit én kihagytam, mert nem igazán szeretek ráharapni az egész köménymagokra, és nem mézzel, hanem mangó chutneyval édesítette, ami – bár elég gyakran van itthon – most nem volt a szekrényben. Nagyon finom lett, arra jutottam, hogy gyakrabban kéne kínai kelt vennem/ennem.

Hozzávalók:

  • 1 piros alma
  • 1 közepes sárgarépa
  • kb. 2 maroknyi csíkokra vágott kínai kel
  • citromlé
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál majonéz

Az almát félbevágom, kivágom a magházát, és csíkokra vágom. Egy tálba teszem, meglocsolom citromlével, majd gyufaszálnyi darabokra vágom a sárgarépát, és hozzákeverem a majonézzel és a mézzel együtt. Végül beleforgatom a kínai kelt, hogy az öntet mindenhol bevonja, és tálalásig hűtőbe teszem.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • TócsniA tócsnit minden megyében máshogy hívják, szerintem ennek az ételnek van a legtöbb neve. A teljesség igénye nélkül: tócsni, toksa, macok, cicege, tócsi, lapcsánka, gánica, matutka, krumliprósza, görhöny, lapotyka, rösztike, h… Tovább
  • Sonkás-hagymás piteAz eredeti recept póréhagymát írt, de egyesek nem szeretik, és nem is mindig kapni szépet, úgyhogy átálltam a vöröshagymára. Igazi egytálétel maximum egy kis saláta vagy savanyúság kívánkozik mellé. Jól melegíthető, igazi mel… Tovább
  • Csiperkés pulykaragu Semmi extra, minden sarkon kapható hozzávalók, mégis nagyon jó lett. Hozzávalók: 15-20 dkg pulykamell 1 fej hagyma 25 dkg csiperkegomba (én barnát használtam, annak kicsit erősebb íze van, mint a fehérnek) 2… Tovább
  • PuliszkaIsmét változtatás nélkül anyámtól, puliszka. Mivel apám nem szereti a juhtúrót, ezért reszelt sajtot szokott bele tenni, de eredetileg juhtúró kellene bele.  Általában előző nap elkészíti, hidegen jól lehet szeletelni, szóval… Tovább
  • FalafelIsmét egy első próbálkozásos étel. Átnéztem jópár receptet, aztán leszűrtem a konklúziót. Az volt az elgondolásom, hogy beáztatom, megfőzöm, összeturmixolom. Menni fog, mint a karikacsapás. Nem így volt. Nem túl erős a botmix… Tovább

1 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ez jó. Úgy is árválkodik egy kínai kel a hűtőben :)