Semmi extra, minden sarkon kapható hozzávalók, mégis nagyon jó lett.
Hozzávalók:
- 15-20 dkg pulykamell
1 fej hagyma
25 dkg csiperkegomba (én barnát használtam, annak kicsit erősebb íze van, mint a fehérnek)
2 evőkanál olaj
2 marék mirelit borsó (nincs túl nagy kezem)
2 dl tejföl
kevés liszt
só, bors
fehérbor
A húst felkockázom, a hagymát finomra aprítom. A gombát megtisztítom és felszeletelem. Az olajat felhevítem egy serpenyőben, átforgatom rajta a hagymát, majd pár perc után hozzáadom a húst. Miután a hús minden oldalán kifehéredett, hozzáadom a gombát és a borsót. Sózom, borsozom, kevés fehérbort öntök alá és készre párolom. A tejfölben elkeverek két teáskanál lisztet, és besűrítem vele az ételt. Rizzsel vagy krokettel tálalom.
3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése