2009. március 27., péntek

Csiperkés pulykaragu

Semmi extra, minden sarkon kapható hozzávalók, mégis nagyon jó lett.

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg pulykamell
    1 fej hagyma
    25 dkg csiperkegomba (én barnát használtam, annak kicsit erősebb íze van, mint a fehérnek)
    2 evőkanál olaj
    2 marék mirelit borsó (nincs túl nagy kezem)
    2 dl tejföl
    kevés liszt
    só, bors
    fehérbor

A húst felkockázom, a hagymát finomra aprítom. A gombát megtisztítom és felszeletelem. Az olajat felhevítem egy serpenyőben, átforgatom rajta a hagymát, majd pár perc után hozzáadom a húst. Miután a hús minden oldalán kifehéredett, hozzáadom a gombát és a borsót. Sózom, borsozom, kevés fehérbort öntök alá és készre párolom. A tejfölben elkeverek két teáskanál lisztet, és besűrítem vele az ételt. Rizzsel vagy krokettel tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: