2009. március 13., péntek

Puliszka


Ismét változtatás nélkül anyámtól, puliszka. Mivel apám nem szereti a juhtúrót, ezért reszelt sajtot szokott bele tenni, de eredetileg juhtúró kellene bele.  Általában előző nap elkészíti, hidegen jól lehet szeletelni, szóval ideális munkába-vivős étel.

Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
1,2 liter víz
7 dkg szalonna
20 dkg sajt/juhtúró

A vizet megsózom és felforralom. Beleszórom a kukoricadarát és folytonos keverés mellett sűrűre főzöm. Érdemes minél vastagabb aljú fazekat használni, úgy kevésbé kap oda. Miután megfőtt, bekapcsolom a sütőt (180-200 fok, légkeverés). A szalonnát felkockázom és kiolvasztom a zsírját, a sajtot lereszelem. Egy tűzálló tálat kevés szalonnazsírral kikenek. Belesimítom a puliszka harmadát, megszórom a szalonna felével és a sajt harmadával. Újra puliszka – szalonna - sajt következik, majd puliszka és sajt. Annyi ideig sütöm, hogy a sajt szépen megpiruljon. 

4 fős adag, salátával tálalom. Eredetileg a női lapozón.


0 megjegyzés: