2010. április 29., csütörtök

Mentás, csirkés penne

teszta2

Nagyon finom, nem tudom miért, de nekem az utóbbi időben ez a kedvencem (persze menta nélkül) – pedig sokat, és sokfélét főztem, volt miből választani. Az enyhén mustáros tejszínes mártás, a zöldségek és a csirkehús bármelyik évszakban elkészíthető, minden szükséges tápanyag van benne, és gyorsan el is készül. Szerintem, ha valakinek nem először van kés a kezében, fél óra alatt el lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • kb. 30 dkg csirkemell-filé csíkokra vágva
  • 30 dkg penne
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • menta
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál mustár

A hagymát felaprítom, a paprikát kicsumázom, és csíkokra vágom. Egy nagy fazékban vizet forralok, és megfőzöm benne a tésztát, a főzési idő utolsó 3-4 percében mellédobom a zöldborsót. Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, pár percig sütöm benne a paprikát, majd kiveszem belőle, és beledobom a vajat. Miután a vaj megolvadt, beledobom a húst és a hagymát, és addig sütöm, amíg a hús kicsit megpirul. Ezután hozzáadom a zúzott fokhagymát, a húslevest és a tejszínt, és kb. 8-10 percig főzöm. Végül belekeverem a mustárt, a paprikát, ha szükséges kicsit megsózom. Összekeverem a tésztával, és mentával megszórva, azonnal tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pogácsás csirke Igazán egyszerű, de a pogácsa miatt különleges fogás. A pogácsák nem igazán puhák, de ehhez az ételhez ez kifejezetten jó, mert a húsnak elég sok leve van, amit ki lehet vele tunkolni. Kezdők is bátran próbálják ki, mert s… Tovább
  • Zöldborsófőzelék A korábban már közzétett sárgarépa-főzelék igen közeli rokona. Már ami az elkészítési módot és a fűszerezést illeti. A kettő keverékét is el lehet készíteni, mert a reszelt répa és a borsó kb. ugyanannyi idő alatt puhul me… Tovább
  • Zöldborsós quiche Friss zöldborsó, sajt szalonna… A szalonnát kicsit ellensúlyozandó részben teljeskiőrlésű lisztből készítettem az omlós tésztát. Érdekes plusz ízt adott hozzá, aki szeretné kipróbálni, de nem biztos benne, hogy tetszene-e … Tovább
  • Zöldséges lepény Beléptem a quiche sütők táborába. Igazán csinálhattam volna eddig is, nem tudom, mi tartott vissza. Érdemes a szezonális zöldségekből készíteni. Én most ennél sokkal lustább voltam, a piac helyett csak a fagyasztóig mentem… Tovább
  • Zöldborsópüré Igazi tömény zöldborsóíz. Sokkal intenzívebb, mint a borsófőzelék vagy leves, vagy a párolt zöldborsó. Sült húsokhoz nagyszerű köret – magában talán túl sok, ’vegyes’ köret egyik tagjának azonban kiváló. Mentával vagy petr… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Na igen, meg a tésztát is! :)))
Mentával még nem próbáltam, de ha a tabouleh-hez kitűnő, itt sem lehet rosszabb! :)

Névtelen írta...

rukkola salataval probaljatok.