2010. április 7., szerda

Sajtos sárgarépa-fasírt

repafasirt1

A sárgarépa az egyik kedvenc zöldségem, nagyon változatosan felhasználható, készülhet belőle főzelék, leves, püré, vagy akár fasírt is. Érdemes minél gyakrabban beilleszteni valamilyen formában az étrendbe, mert fontos vitaminforrás, olcsó, és sok zöldséggel ellentétben, egész évben megfelelő a minősége (azaz van íze, ami a paradicsomról például nem mondható el). Lehet bármilyen kemény sajttal készíteni, nekem a füstölt trappista a legszimpatikusabb eddig, mert könnyű reszelni (ami a füstölt ömlesztett sajtokra sajnos nem igaz), és nagyon jól passzol az íze a sárgarépához.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa + a külsejére
  • olaj a sütéshez

A répát megtisztítom és a füstölt sajttal együtt kislyukú reszelőn lereszelem. A fetát villával összetöröm, hozzákeverem a tojást, a zsemlemorzsát, a sárgarépát és a füstölt sajtot. Alaposan összegyúrom (vagy összekeverem), kis pogácsákat formálok belőle, és megforgatom zsemlemorzsában. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítek, és oldalanként pár perc alatt megsütöm a fasírtokat. Salátával, és zöldfűszeres majonézzel tálalom.

3-4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkini “pizza” Pinteresten jött szem többször, hogy ilyen fitnesz, meg olyan “úá”. Hogy mennyire ki lehet váltani cukkini karikákkal a pizzalapot. Hát azt azért nem mondanám. Akkor már inkább a tortillalapos megoldás. Mint ez itt. Egyébkén… Tovább
  • Spárgasaláta kecskesajttal Tél után tavasz nyár: saláták, eper és spárga. Minden mennyiségben. Most épp az ínyenc magazinból egy remek spárgás saláta formájában. Egyébként meg bárhogy. Na jó, az eper csak nyersen. Van valami rémséges abban, ami a hő/… Tovább
  • Kecskesajtos-szárított gombás keksz Már megint Martha Stewart. Van egy roppant vaskos, és képekkel gyengén ellátott könyve, a “The Martha Stewart Living Cookbook: The New Classics”. Több mint 1200 recept van benne. Az nyilvánvaló, hogy nem fogom végigfőzni. Ha… Tovább
  • Mini taquito Hasonló már készült, akkor kicsit nagyobb kivitelben és sütőben sütve.Most piciket sütöttem, és olajban. Nagyon jó, nem tocsogós, két falat az egész, ideális film/meccs mellé. Az ötlet a “tiny foods party!”-ból van, de válto… Tovább
  • Caprese-nyársak Magamtól nem szoktam 3 fogást végigenni, csak egyet vagy kettőt, úgyhogy ha én “etetek” másokat, akkor az első fogást a lehető legegyszerűbbre csinálom, hogy ne kelljen (még) többet a konyhában ténykednem (ami (még) több mos… Tovább

4 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Adnék neked valamit, nézz be :)

Ildinyó írta...

Húúú, ez nagyon jól hangzik! Biztosan ki fogom próbálni!!! :))

szepyke írta...

Kérek!
Van még?

Lilla írta...

sajnos ez a hajó elúszott szepykém...
próbáld ki (de csakis füstölt sajttal), iszonyú jó....