2010. április 7., szerda

Sajtos sárgarépa-fasírt

repafasirt1

A sárgarépa az egyik kedvenc zöldségem, nagyon változatosan felhasználható, készülhet belőle főzelék, leves, püré, vagy akár fasírt is. Érdemes minél gyakrabban beilleszteni valamilyen formában az étrendbe, mert fontos vitaminforrás, olcsó, és sok zöldséggel ellentétben, egész évben megfelelő a minősége (azaz van íze, ami a paradicsomról például nem mondható el). Lehet bármilyen kemény sajttal készíteni, nekem a füstölt trappista a legszimpatikusabb eddig, mert könnyű reszelni (ami a füstölt ömlesztett sajtokra sajnos nem igaz), és nagyon jól passzol az íze a sárgarépához.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa + a külsejére
  • olaj a sütéshez

A répát megtisztítom és a füstölt sajttal együtt kislyukú reszelőn lereszelem. A fetát villával összetöröm, hozzákeverem a tojást, a zsemlemorzsát, a sárgarépát és a füstölt sajtot. Alaposan összegyúrom (vagy összekeverem), kis pogácsákat formálok belőle, és megforgatom zsemlemorzsában. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítek, és oldalanként pár perc alatt megsütöm a fasírtokat. Salátával, és zöldfűszeres majonézzel tálalom.

3-4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sajtos-tejfölös pogácsa Valami miatt nem szoktam pogácsát sütni. Nincsen semmilyen konkrét indoka, így alakult. Pedig szeretem a pogácsát, türelmem is van a hajtogatós dolgokhoz. Mindenesetre most megtört a jég, sós süteményt akartam vinni másnap… Tovább
  • Karfiolos tészta Hűtő- és kamratakarítás jegyében született ez az étel, egy kis maradék tészta, szalonna, karfiol és tejföl… Szerintem nagyon jó lett, de én az összes szalonnás-zöldséges tésztának nagy rajongója vagyok. Kénytelen vagyok el… Tovább
  • Háromsajtos rizottó Ez a rizottó felborította kissé a rangsoromat, hogy melyik is a kedvencem a meglehetősen sokféle közül, amit készíteni szoktam. Nem én vagyok a penészes sajtok legnagyobb rajongója, inkább a kemény és a friss sajtokat szeret… Tovább
  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább
  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább

4 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Adnék neked valamit, nézz be :)

Ildinyó írta...

Húúú, ez nagyon jól hangzik! Biztosan ki fogom próbálni!!! :))

szepyke írta...

Kérek!
Van még?

Lilla írta...

sajnos ez a hajó elúszott szepykém...
próbáld ki (de csakis füstölt sajttal), iszonyú jó....