2010. április 7., szerda

Sajtos sárgarépa-fasírt

repafasirt1

A sárgarépa az egyik kedvenc zöldségem, nagyon változatosan felhasználható, készülhet belőle főzelék, leves, püré, vagy akár fasírt is. Érdemes minél gyakrabban beilleszteni valamilyen formában az étrendbe, mert fontos vitaminforrás, olcsó, és sok zöldséggel ellentétben, egész évben megfelelő a minősége (azaz van íze, ami a paradicsomról például nem mondható el). Lehet bármilyen kemény sajttal készíteni, nekem a füstölt trappista a legszimpatikusabb eddig, mert könnyű reszelni (ami a füstölt ömlesztett sajtokra sajnos nem igaz), és nagyon jól passzol az íze a sárgarépához.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa + a külsejére
  • olaj a sütéshez

A répát megtisztítom és a füstölt sajttal együtt kislyukú reszelőn lereszelem. A fetát villával összetöröm, hozzákeverem a tojást, a zsemlemorzsát, a sárgarépát és a füstölt sajtot. Alaposan összegyúrom (vagy összekeverem), kis pogácsákat formálok belőle, és megforgatom zsemlemorzsában. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítek, és oldalanként pár perc alatt megsütöm a fasírtokat. Salátával, és zöldfűszeres majonézzel tálalom.

3-4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fetás-cukkinis bulgur Érdemes kihasználni a nyárutót, még tele vannak a piacok olcsó zöldségekkel és gyümölcsökkel, és még lehet tartani egy grill-partyt a barátokkal. A hagyományos burgonya- és francia saláták mellett nyugodtan próbáljuk ki ez… Tovább
  • Zöldséges tésztafelfújt A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, ne… Tovább
  • Csirke burgonyapüré paplan alatt – aka pásztorpite Sajnos nem túl fotogén, de nagyon ízletes és egyszerű egytálétel, ráadásul a burgonyapüré különböző fűszerezésével könnyen változatossá tehető. Használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, fokhagymát, vagy már zöldségekbő… Tovább
  • Töltött grillezett gomba III. Töltött gomba - már megint… Sok lehetőség rejlik benne, és minimáliskonyhai erőfeszítés igényel (pláne, hogy a nincs kedvem főzni napokon segít ‘az embör’). Vannak napok, amikor ez a legelső szempont a főzésnél. Mi tart a … Tovább
  • Gombás omlett Újra iskolába járok, csak most nem hétközben délelőtt okosodom, hanem esténként, és szombaton, túlnyomórészt ebédidőben. Ezért rendes reggelit kell készítenem, hogy ne korogjon a gyomrom előadáson. Nem szeretnék én lenni a… Tovább

4 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Adnék neked valamit, nézz be :)

Ildinyó írta...

Húúú, ez nagyon jól hangzik! Biztosan ki fogom próbálni!!! :))

szepyke írta...

Kérek!
Van még?

Lilla írta...

sajnos ez a hajó elúszott szepykém...
próbáld ki (de csakis füstölt sajttal), iszonyú jó....