2010. május 28., péntek

Spárgakrémes sült tészta

spargasteszta2

Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, amikor ott állok este fél 11-kor a konyhában egy nagy tál tojásos spárgával, amit valahogyan fogyasztható formába kell önteni, mert így éhen maradunk másnap, és nincs kb. se egy tiszta edény se egy tiszta négyzetcentiméter. Elő kellett tehát állni egy „B tervvel”, ami jelen esetben azt jelentette, hogy gyorsan megfőzök egy kis spagettit, összekeverem a tojásos szósszal, és betolom kb. 15-20 percre a sütőbe. Nagyon jó lett. Indíthattam volna rögtön ezzel, megkímélve magam némi bosszúságtól (és egy kiadós mosogatástól).

Hozzávalók:

  • 20 dkg spagetti
  • 1 mozzarella golyó (12,5 dkg)
  • 12 darab spárga
  • 25 dkg krémsajt (tejföl is jó)
  • 4 tojás

A spárgát megtisztítom, a végeket levágom, félreteszem, és a szárat 3-4 darabba vágom. Enyhén sós-cukros vizet forralok, és először a szárakat főzöm 6 percig, majd a csúcsokat 3 percig. A szárakat a krémsajttal és a tojásokkal összeturmixolom, és sóval, borssal fűszerezem. Közben megfőzöm a spagettit a zacskón található útmutatás szerint. Miután leszűrtem, és hűlt pár percet, összekeverem a spárgás tojásos masszával. Végül belekeverem a félretett spárgacsúcsokat, és tűzálló tálba öntöm. A tetejére tépkedem a mozzarellát, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) addig sütöm, amíg a sajt elkezd megolvadni/megpirulni a tetején.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Epres spárgasaláta Kicsit beszippantott a május, a születésnapozás, munka, esténkénti futás. Pár dolgot azért sikerült lefotózni, úgyhogy visszatérnek a receptek és az élet is a  blogra. Voltunk Torinoban, és még megyünk Varsóba (ez így o… Tovább
  • Tagliatelle spárgával és gorgonzolával Azt hiszem utolsókat rúgja a spárga-szezon, mert elég sok erőfeszítésembe telt, mire találtam zöld spárgát (és már nagyon benne vagyunk a júniusban…). Annyira meg nem vagyok kétségbeesett, hogy fehéret vegyek. Azt hiszem egy… Tovább
  • Zöld spárga sült csirkével Hú, rettentően le vagyok maradva néhány receptnek a posztolásával – ezt Levi főzte nekem a születésnapomra, ami már több mint egy hónapja volt… Végül is az ajándékom is csak most érkezett meg, úgyhogy ahhoz képest nem is áll… Tovább
  • Tagliatelle spárgával Nagyon gyors recept, spárga, tészta, parmezán. szerintem ez már eleve csak jó lehet. (a tészta nem elírás, nálunk 5-6 dkg száraztészta az adag) Hozzávalók: 50 dkg zöld spárga pár szem aszalt paradicsom 12 dkg tagliatelle (… Tovább
  • Spárgasaláta kecskesajttal Tél után tavasz nyár: saláták, eper és spárga. Minden mennyiségben. Most épp az ínyenc magazinból egy remek spárgás saláta formájában. Egyébként meg bárhogy. Na jó, az eper csak nyersen. Van valami rémséges abban, ami a hő/… Tovább

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Sokszor a spontán dolgok a legjobbak és nem csak az ételekben,egyébként is! Nagyon tetszik a kép é a recept is! Igen szabályosan tudtad tálalni.:)

Lilla írta...

hát voltam olyan huncut és a másnapi saját adagomat fotóztam, amikorra sajnos kicsit összeállt.. :-) este 10-11kor nincs mindig hangulatom hozzá