2010. szeptember 24., péntek

Ír krémlikőrös trüffel

Ez lapult minden vendég dobozában a kókuszos-rumos mellett, hasonló okok miatt fénykép sajnos erről sincsen. Ez lényegesen macerásabb volt mint a másik: előző nap össze kellett keverni, csokoládéba mártani…. Azért nem vészes persze, de én a másikat szívesebben böngyörgettem :-)

Hozzávalók:

  • 50 dkg étcsokoládé
  • 6 evőkanál ír krémlikőr
  • 3 dl tejszín
  • 6 dkg vaj
  • a külsejére olvasztott ét- vagy fehércsokoládé

A vajat és a kockára tört csokoládét egy tálba teszem, és a tejszínt felmelegítem (nem kell forrjon). A forró tejszínt a csokoládéra öntöm, kicsit állni hagyom, majd simára keverem. Miután hűlt kicsit, belekeverem a krémlikőrt, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap golyókat formázok a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és 2-3 órára beteszem a hűtőbe (nem árt a hűtőt extra hidegre tekerni). A fehér- vagy étcsokoládét megolvasztom, és miután kicsit lehűlt, fogpiszkálóra szúrva belemártom a golyókat. (ismét sütőpapírral bélelt tepsibe kerülnek, vagy hungarocellbe is lehet szurkálni fogpiszkálóstul, amit a dermedés után célszerű kihúzni)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Narancskrémes piskótatekercs Alapvetően karácsonyi sütemény, alternatívája a klasszikus, csokoládés fatörzsnek. Szerintem azonban annyi süteményt nem lehet pár nap alatt végigenni, ahány a karácsonyi szakácskönyvekben és újságokban van, néhányat el ke… Tovább
  • Idei mézesA szokásos recept alapján. … Tovább
  • Mustáros lazac Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és p… Tovább
  • „Sétapálca” keksz Nagyon tetszik a piros-fehér sétapálca alakú cukorka, és kb. minden ami azzal van dekorálva. Nem kis munka árán vaníliás kekszeket formáztam ilyen alakúra. Szebbek lesznek a kekszek, ha formázás után egy kis időt a hűtőben… Tovább
  • Tiramisus fehércsoki trüffelKépet nem volt se erőm, se kedvem készíteni. Csak feljegyzem a hozzávalókat, hogy ne kelljen jövőre azon gondolkodnom, hogy hogyan is volt tavaly az a trüffel… Flat-catnél láttam ennek az eredetijét, de nekem az ő arányaival … Tovább

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Mikor lesz esküvői beszámoló?

Lilla írta...

hamarosan szerintem