2011. március 7., hétfő

(at least)-5-a-day: 7. nap – Tejszínes gombaragu

Tömeg: 65,4 kg

Reggeli: 2 szelet ropogós rozsos kenyér, krémsajt, uborka, narancslé (2 egység)

Ebéd: krokett tejszínes újhagymás gombával* (3 egység)

Uzsonna: 2 csokis muffin

Vacsora: másfél magos ciabatta, májkrém, paradicsom, kupac saláta (2 egység)

Esti nasi: még egy muffin

Összesen 7 egység.

*Tejszínes gombaragu újhagymával:

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba (megtisztítva kb. 42-43 dkg volt)
  • 2 csokor újhagyma (ez 12 dkg)
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors, szerecsendió
  • kb. 1,5 dl tejszín
  • 1 csapott teáskanál keményítő

A gombát és az újhagymát felszeletelem, majd pár percig sütöm a felhevített olajon. A keményítőt elkeverem a tejszínben, a gombához öntöm, és felforralom. Ha túl sűrű, adok hozzá egy kis vizet (ha túl híg, elforralom a lé egy részét). Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem, és rizzsel / krokettel / hasábburgonyával tálalom.

2 nagy / 3 kisebb adag

Kapcsolódó bejegyzések

  • Újhagymás burgonya-fasírt feta sajtos mártogatóval Könnyű nyári vacsora burgonyából, feta sajtból salátával. Nem minden hizlaló, bikiniellenes, üldözendő fogás, ami burgonyából készül. Hozzávalók: 50 dkg burgonya egy csokor újhagyma 25 dkg feta sajt kakukkfű… Tovább
  • Cukkiniropogós Pontosan úgy készül, mint a tócsni, csak burgonya helyett cukkiniből. Mivel a cukkini energiatartalma harmada a burgonyáénak, ezért a végeredmény is kevésbé hizlal. Nagyon gyorsan megsül, a joghurt lecsepegtetését kell idő… Tovább
  • Csirkés újhagymás pite Könnyű nyári egytálétel, nem igényel hosszas, izzasztó konyhai tevékenykedést. A tűzhely mellett keveset kell vele állni, a sütőben meg elvan magában. A réteslappal készülő ételek általában csak frissen jók, ez azonban – m… Tovább
  • Lecsós csirke Kicsit megtévesztő a cím, mert ez a lecsó nem a magyar lecsó, hanem az olaszok peperonata-ja. Úgyhogy se zsír se pirospaprika se hasonló dolgok. Csak hagyma, paprika és paradicsom. A hámozott, darabolt paradicsomot termész… Tovább
  • Taboulleh Igazi kánikulai fogás, mert se a sütőt, se a tűzhelyet (sőt még a mikrót vagy a vízforralót) sem kell bekapcsolni hozzá. Magában is kiváló, de grillezett húsokhoz is jó köretnek. A bulgurt éretlen búzaszemből készítik, és … Tovább

0 megjegyzés: