2011. március 19., szombat

Tortellini paradicsomszósszal

Kép nincs, mert nem sikerült normálisan tálalnom, csúnyán összemaszatoltam a tányért, annyira meg nem vagyok türelmes és buzgó, hogy átrakjam egy másikba…

Szoktam időnként tortellinit venni, gyorsan összecsapok mellé egy zöldséges szószt, és máris megvan a vega-hétköznapi-villámebéd. Ja igen, vega, mert mindig ricottás-gorgonzolásat választunk, szerintem jobb, mint a húsos vagy gombás, a spenótos pedig miattam felejtős. A fél kilós csomag elvileg 3-4 adag, nálunk mindig 4, a sok zöldséggel mindig elég szokott lenni, úgyhogy megkaphatja a diétás kaja titulust.

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál olaj
  • 1 hagyma
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • (fokhagyma)
  • zöldfűszerek, szerecsendió
  • só, bors
  • pár szem fekete olajbogyó
  • 25 dkg tortellini
  • reszelt sajt

A hagymát apróra vágom, és pár percig sütöm az olajon, majd felöntöm a paradicsommal, esetleg nyomok bele 1-2 gerezd fokhagymát, zöldfűszerekkel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. 10-15 percig rotyogtatom, hogy egy kicsit sűrűsödjön, és a hagyma krémesre főjön. Végül belekeverem a karikákra vágott olajbogyót és az időközben megfőzött tortellinit, és sajttal megszórva tálalom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább
  • Minestrone (vagy legalábbis valami olyasmi)Sajnos a zöldségleveseket nem tudom olyan szépen fényképezni, mint szeretném, ezért nem is tenném ezt most ki. A minestrone receptekkel az a bajom, hogy általában kell hozzájuk tíz különböző zöldség, de mindegyikből csak egy … Tovább
  • Taco sertéshússal Többször készítettem már tacot, volt marhahúsos, és csirkés is, ez most nem csak a felhasznált húsban különbözik azoktól, hanem abban is, hogy a sütőben melegítettem meg, és a sajtot ráolvasztottam, nem csak hidegen rászór… Tovább
  • Csőben sült gombás-darált húsos tészta Ízvilágában kicsit hasonlít a bolognai ragus lasagnéhez, mert ezt is sajtos besamel, darált húsos paradicsomos ragu és tészta alkotja. Van azonban néhány lényeges különbség: sertéshús, gomba, és egyszerűbb összeállítani. A… Tovább
  • Mozzarellás lencsesaláta Végre eljutottam oda, hogy nem levest készítettem a lencséből. Egy ideje terveztem, de most értem el a megvalósításig. A múltkori vörösbabos saláta és ez után arra jutottam, hogy nagyszerű saláta alapanyag a többféle hüvel… Tovább

0 megjegyzés: