2010. szeptember 24., péntek

Ír krémlikőrös trüffel

Ez lapult minden vendég dobozában a kókuszos-rumos mellett, hasonló okok miatt fénykép sajnos erről sincsen. Ez lényegesen macerásabb volt mint a másik: előző nap össze kellett keverni, csokoládéba mártani…. Azért nem vészes persze, de én a másikat szívesebben böngyörgettem :-)

Hozzávalók:

  • 50 dkg étcsokoládé
  • 6 evőkanál ír krémlikőr
  • 3 dl tejszín
  • 6 dkg vaj
  • a külsejére olvasztott ét- vagy fehércsokoládé

A vajat és a kockára tört csokoládét egy tálba teszem, és a tejszínt felmelegítem (nem kell forrjon). A forró tejszínt a csokoládéra öntöm, kicsit állni hagyom, majd simára keverem. Miután hűlt kicsit, belekeverem a krémlikőrt, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap golyókat formázok a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és 2-3 órára beteszem a hűtőbe (nem árt a hűtőt extra hidegre tekerni). A fehér- vagy étcsokoládét megolvasztom, és miután kicsit lehűlt, fogpiszkálóra szúrva belemártom a golyókat. (ismét sütőpapírral bélelt tepsibe kerülnek, vagy hungarocellbe is lehet szurkálni fogpiszkálóstul, amit a dermedés után célszerű kihúzni)

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Mikor lesz esküvői beszámoló?

Lilla írta...

hamarosan szerintem