Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban.
Hozzávalók:
- 6-7 dkg bulgur
- 1 kukorica konzerv
- 1 kígyóuborka
- 2 zacskó (20 dkg) mini mozzarella
- 3 nagyobb paradicsom
- pár szelet sonka
- 1-2 érett avokádó
- citromlé
A bulgurt 20 percre vízbe áztatom, majd tiszta konyharuhára teszem száradni. A paradicsomot és az uborkát felkockázom (az uborkát meghámoztam, mert nem volt szimpatikus a héja), és összekeverem a lecsöpögtetett kukoricával és bulgurral. Hozzáadom a félbevágott mozzarella golyókat és a felcsíkozott sonkát. Az avokádót meghámozom, falatnyi darabokra vágom, meglocsolom citromlével és a salátához keverem.
4 fős adag.
1 megjegyzés:
Kreativitás mindenekelőtt! :)
Mind az ételben, mind a címválasztásban! :))
Megjegyzés küldése