2010. december 22., szerda

Körtés-juhtúrós tészta

IMG_6489

Még tavaly láttam ezt Mirelle-nél valamikor, azóta többször készült, de csak most fotóztam le. Hangolódtunk már a Karácsonyra ezzel a tésztával :-)

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 12 dkg juhtúró
  • 3-4 körte
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg tészta

Megfőzöm a tésztát, és közben elkészítem a mártást. A szalonnát felkockázom, és megsütöm. A körtét meghámozom, kivágom a magházát és kb. 1x1 cm-es kockákra vágom. a szalonna mellé dobom, és kicsit megpirítom. Hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a juhtúrót és felforralom. Ha túl sűrű a mártás, teszek hozzá a tészta főzővizéből. Összekeverem a megfőtt tésztával és azonnal tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Borsós-póréhagymás spagetti Villámgyorsan elkészíthető, nyarat idéző fogás, amit ráadásul egész évben bármikor elkészíthetünk – póréhagyma és mirelit zöldborsó mindig van a boltban. A legtöbb tészta igazán csak frissen jó, de ez még másnap is jó volt… Tovább
  • Sütőtökös-ricottás lasagne Eredetileg vegetáriánus lasagnét akartam sütni, csak sütőtökkel és ricottával, végül került bele egy kis húsos szalonna, mert volt egy kis maradék a hűtőben, ami más ételbe nem illett volna. Nagyon jó lett, biztosa fogom m… Tovább
  • Gnocchi sütőtökmártással Az eddigi évek fényében elég hihetetlen, de már nyáron elkezdődött a sütőtökszezon. Én anno azt tanultam, hogy a sütőtök novembertől februárig tart. Most pedig már augusztus legvégén is láttam sütőtököt a piacon a málna és… Tovább
  • Pestos csirke tésztával Maradék-hasznosító ebéd: levesből egy kis főtt csirkehús, bontott olajbogyó és aszalt paradicsom, egy kis pestoval megkoronázva. Egyszerű és nagyszerű, és 20 perc alatt („egy tésztafőzésnyi idő”) elkészül. Aszalt paradicso… Tovább
  • Fetás-olajbogyós rakott tészta Újabb egyszerű tészta konyhai „analfabétáknak” alapporok és más hasonló csodaszerek nélkül. A szükséges „tudományok” sora kimerül a tészta főzésben, ez pedig még a száraztészta zacskóján is fel van tüntetve. Nem érdemes hú… Tovább

0 megjegyzés: