2010. december 30., csütörtök

Gofri IV.–“klasszikus gofri”


Felavattuk a Tefal kütyü gofri-sütő betétjét is, már csak a szendvicses van hátra. A gép is jó, a recept is (ami egyébként egy korábbi nők Lapja konyhából van, az egyikben több oldalnyi gofri-recept van, most jött el a kísérletezés kora).
Nem túl édes, nem túl zsíros a tészta, és nem puhul meg a saját gőzétől miközben hűl, szóval valószínűleg elteszem alap gofri tésztának (és csak a tejet kell benne lecserélni laktózmentesre, hogy jó legyen huginak is). Mi mákos almalekvárt/csokoládéval dúsított pudingot kentünk rá.
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 g sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj (90 g)
  • 1,5 dl tej (150 g)
  • 1 dl víz (100 g)
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéket a cukorral habbá verem, majd belekeverem a sárgájákat,a  vizet, a tejet és az olajat. A lisztet összekeverem a sütőporral, és több adagban beleszitálom (és keverem) a tojáshabba. A gofrisütőt felmelegítem, és megsütöm a tésztát (ha szükséges, ki kell kicsit kenni olajjal a sütőlapokat).
3-4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csőben sült cukkini A heti cukkini adagom. Úgy tűnik, hogy nyáron minden héten legalább egyszer cukkini az ebéd. Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, levesnek, köretnek, rántva, töltve, rakott egytálételként… ezt most egy nagyon egyszerű … Tovább
  • Töltött cukkini A heti cukkini adagunk. Gyorsan megvan, mert nem kell se besamelt, se rizst főzni, csak 3 részből áll: darált húsból, cukkíniből és sajtos tejfölös mártásból. Hozzávalók: 2 közepes cukkini 15 dkg darált sertésco… Tovább
  • Töltött grillezett gomba Igazán nagy, grillezni való gombát sajnos nem találtam (amikor azonban nem akarok venni, minden bolt tele van vele, jellemző), de azért így is jó volt, csak nehezebb volt megtölteni, és nem is fért a gombákba annyi töltelé… Tovább
  • Zöldborsós quiche Friss zöldborsó, sajt szalonna… A szalonnát kicsit ellensúlyozandó részben teljeskiőrlésű lisztből készítettem az omlós tésztát. Érdekes plusz ízt adott hozzá, aki szeretné kipróbálni, de nem biztos benne, hogy tetszene-e … Tovább
  • Provence-i paradicsomos bab Nagyon finom vegetáriánus paradicsomos-paprikás-babos egytálétel. Sokáig készül, de elég kevés közreműködést kíván, leginkább csak rotyog a tűzhelyen. Az ilyen egyszerű, nem agyonrántásozott zöldséges ételeket sikerült kig… Tovább

5 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Szuper, na jövőre belekezdek végre a gofri projektbe. Egyszer a netről szedtem le egy recptet,ami hibás volt és nem állt össze a tészta azóta nem próbálkoztam. Itt lesz az ideje! (Ezt mindig elmondom) Nagyon Boldog Új Évet kívánok! Sok sikert a bloghoz, meg az új szakmádhoz! Maradj ilyen Lilla, bírom a stílusod!

Lilla írta...

köszi :-)
és neked is boldog új évet!

beaa írta...

Szia Lilla!
Kipróbáltam már pár "tökéletes" receptet, de egyik sem volt az igazi (összeesett, sosem volt roppanós, nehéz volt)...de ez nagyon bevált!!:)Mostantól ez az alaprecept nálam is..
Köszi szépen!
Bea

Lilla írta...

a "nem ropog"-ra megoldás ha egyes fokozatra bedugod a pirítóba a kész gofrit.

Névtelen írta...

Sajnálattal közlöm azokkal a kedves sütögetni vágyókkal, hogy sajnos az ezen recept alapján készült gofri is LEPUHUL mire kihűlne! (Y)

A következtetést levontuk: frissen kell fogyasztani! ;)

(Meg kell hagyni a csokihab azért jól sikerült.. :P)