2010. december 13., hétfő

Sütőtökös whoopie pie

Avagy sütőtökös “juhé süti” – a történetről bővebben itt. Levinek készült a hihetetlenül lelombozó szombati dolgozás “örömére”. Nála mondjuk minden süti “juhé” (folyamatosan édességfüggőnek állítom be a blogon, ami…. hmm….. igaz :-), de amíg ilyen sovány tömje csak a sütit, kap elég zöldséget mellé), de ez minden szempontból. A neve is az, meg juhé végre elfogyott a sült tök maradéka a hűtőből, és juhé én ezt nem szeretem, legalább nem hizlalom magam tovább.

Nem lettek túl szabályosak, de este fél 10-kor én már csak erre vagyok képes. Állítólag finom, és az a fontos…

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze sült sütőtök
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3/4 csésze cukor
  • 2 tojás
  • 8 dkg vaj
  • mézeskalács-fűszer
  • fahéj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

a töltelékhez:

  • 25 dkg sovány túró
  • vaj
  • cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Egy tálban összekeverem a lisztet, a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, egy másikban pedig habosra keverem a vajat a cukorral. A cukros vajhoz adom a tojásokat, és alaposan összekeverem. Hozzáadom a sütőtököt és a vanília-kivonatot, majd több részletben beledolgozom a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanál (vagy habzsák) segítségével kis kupacokat teszek, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) 10-12 perc alatt megsütöm a korongokat. A töltelékhez a túróhoz 2-3 diónyi puha vajat keverek, vanília-kivonattal és némi cukorral ízesítem. Két-két kihűlt korongot összeragasztok a krémmel.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gofri VII.–csokidarabos gofri Annyi jó gofri receptem van már, hogy nehéz eldönteni, melyik a legjobb. Azt hiszem mindig az aktuális. Ez is egy nem túl édes tésztájú, elég ropogós, és valami hihetetlenül “habos” változat. Még a csokidarabok nélkül is … Tovább
  • Zabpelyhes, mogyoróvajas csokis keksz A korábban ígért másik Martha Stewart recept – fehérliszt nélküli keksz. Csinálhattam volna nyírfacukorral is, de ezekben a kekszekben nagyon jó az a plusz íz, amit a nádcukor hozzátesz. Az összevágott csokoládé mellé földim… Tovább
  • Vaníliás-kardamomos keksz A múltkori keksz-sütés másik “indulója”. Sosem gondoltam volna, hogy egy egyszerű kinyomós keksz ennyire jó lehet. Felül kell bíráljam a nézeteimet :-) Gyorsan elkészül, csak egy tálra és egy kanálra (vagy egy tálas mixerre… Tovább
  • Színátmenetes torta – ombre cake Nem vagyok jó torták fényképezésében, ez van. A lényeg szerencsére látszik. Szuper-szemfényvesztő átmenetes torta. Igazi születésnapi darab.Ezen tűzijáték és gyertyák voltak, de a zászlók is jól mutatnak rajta.Kell hozzá ném… Tovább
  • Epres cheesecake Ezt a tortát sütöttem Levinek a születésnapjára. Eper, cheesecake és Juventus ezek a hívószavak. Juve meccsen voltunk a nagy nap előtt pár nappal, a másik kettőt pedig összeraktam egybe. Na jó nem én, hanem Martha Stewart, é… Tovább

0 megjegyzés: