2010. december 29., szerda

Ricottás kifli

Este előkészíthető (bár amúgy is gyorsan megvan) reggeli falat, egy kávé/tea és narancslé mellé.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
  • 15-20 dkg ricotta
  • meggylekvár
  • 1 tojásfehérje

A leveles tésztát vékonyra nyújtom/én olyat szoktam használni, amiben 6 előnyújtott lap van, ezeket még egy kicsit vékonyabbra nyújtottam. A hat lapot az egyik átló mentén kettévágom (“normál” leveles tészta esetén: 6 hosszúkás téglalapra vágom, és azokat elfelezem). A közel egyenlőszárú háromszögek alapjához 1-1 kanál ricottát és lekvárt teszek és feltekerem. A széleket alaposan összenyomom, hogy minél kevesebb lekvár folyjon ki sülés közben, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket. A tojásfehérjét kevés vízzel összekeverem, megkenem vele a kifliket, és előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeveréssel) megsütöm. Langyosan a legjobb (forrón nagyon éget a lekvár).

12 darab lesz belőle.

0 megjegyzés: