Hagymaleves receptből sosem elég. Ez a legújabb, a nemrég kiadott DM-es Alnatura szakácskönyvből van (nagyon jó kiadvány egyébként, nem termék-elhelyezéses, a fogások évszakonként vannak csoportosítva előételtől desszertig, és a zömük vega).
Hozzávalók:
- 4 közepes/nagy hagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1ek vaj
- só, bors, nádcukor
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 kávéskanál kömény (én ennél kevesebbet raktam bele)
- 1 ek liszt
- 1 dl tejszín
- 5 dl zöldség-alaplé
- 1 ek mustár
- a tálaláshoz vajon ropogósra sütött kruton, nekem kenyér hiányában, vajas, enyhén sózott ropogós rozsos kenyér
A hagymát megtisztítom, félbevágom és vékonyan felszeletelem. Egy fazékban felhevítem az olajat és a vajat, és a hagymát közepes hőmérsékleten addig párolom, amíg elkezd kicsit karamellizálódni (minimum 10 perc). Fűszerezem, megszórom a liszttel, összekeverem és felöntöm az alaplével. 30 percig főzöm, majd belekeverem a mustárt és a tejszínt, összeforralom, és krutonnal/pirítóssal tálalom.
2 adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése