2012. december 7., péntek

Fitness-fasírt

Valami miatt lusta vagyok fasírtot sütni, valószínűleg a fejemben egy bonyolult és pepecselős dolog, pedig nem is az. De ezt meg mindig elfelejtem, mert ritkán csinálok. az igazán jó megoldás az lenne, hogy csinálok egy jó nagy adagot, és még sütés előtt lefagyasztom. akkor aztán tényleg pár perc összeütni egy főzelék + fasírt ebédet.

Igazán “elvetemültek” süthetik olajjal megspriccelve sütőben is, de én inkább a sok és forró olajat választottam. Ami nyilván még mindig sokkal jobb, mint kevés olajban, sokáig sütögetni. Egyébként nem szívott be sok olajat, szemre nem csökkent a szintje a fazékban. Lehet, hogy a zabpehely is számított, a sebesség meg nyilván.

Egyébként nyersen úgy nézett ki, mint valami kókuszba forgatott trüffel, megsülve pedig mogyoróba forgatott csokigolyó.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sovány darált marhahús (zsírtartalom 10% alatt)
  • 1 tojásfehérje
  • 8 dkg darált zabpehely + a külsejére
  • 5-6 dkg tej vagy 10%-os tejszín, esetleg cukrozatlan sűrített tej
  • só, bors
  • tetszés szerinti zöldfűszer, fokhagyma (én snidlinget vágtam bele)
  • a sütéshez olaj

A darált zabpelyhet egy tálba teszem, hozzáöntöm a tejet, villával összekeverem, és pár percig állni hagyom. Hozzáadom a tojásfehérjét, a húst, fűszerezem, és nagyon alaposan összegyúrom. Kis golyókat formázok, megforgatom darált zabpehelyben, és bő forró olajban megsütöm.

3 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Marhahúsos-gombás sült spagetti   Egyedül voltam hétvégén itthon, ami két dolgot jelent: kiolvasok minimum egy könyvet és dőzsölök azokban az alapanyagokban, amikre Levi allergiás. Nagy badass vagyok, mi? Úgyhogy most semmi vegán, meg tejmentes, meg s… Tovább
  • Gombás-gesztenyés mini piteEgyik nap munka után el kellett ütnöm egy csomó időt, mert elfelejtettem kulcsot vinni magammal, és meg kellett várjam Levit, hogy visszaérjen vidékről.Kínos.De volt egy előnye. Unalmamban bementem egy könyvesboltba, és hossz… Tovább
  • Reggeli tojás és burgonya egytál–”Végigfőzni a Meatless-t” Az eredeti neve potato and zucchini hash, nem tudom, hogy lehetne ezt legjobban lefordítani, jobb híján reggeli tojás és burgonya (krumpli, na) egytál lett belőle. A lényeg: egy serpenyőben megpirítunk néhány zöldséget, és f… Tovább
  • Gofri édesburgonyával (tejmentes) Nem sok látszik belőle a képen, de így néz ki a fehérre festett parafa padló :-) De nem a padlóm a lényeg, hanem ami a tányéron van: édesburgonya pürés gofri, édesburgonya-krém (erről később külön posztban fogok megemlékezni… Tovább
  • Kókuszos muffin Igazából cupcake, de nem tudom, hogy magyarul hogy kellene hívni a cupcake-et. (Ami zsírosabb tésztájú, mint a muffin és van egy csomó krém a tetején). Úgyhogy muffin. Jó sok kókusszal. És nem tévedés, tényleg csak négy (max… Tovább

1 megjegyzés:

Éci írta...

belenéztem ebbe-abba - és ittragadtam :) igazán kedves hely ez itt.