Főzök is meg eszem is, de a blogolásra mostanában nem jutott időm. Beragadtam a munka - foci vb – focivb – házimunka - foci vb – munka – esti “kocogás” - foci vb mókuskerékbe.
Leginkább saláta, szendvics, dinnye, hideg cukkinileves étrenden vagyunk. Ez a tészta tökéletesen beleillik ebbe a sorba. Az üvegtésztát főzni sem kell, forró vízben is megpuhul pár perc alatt, a kukorica és a tonhal konzerv volt. Főzött tésztaszósz helyett pedig mustáros dresszinget készítettem.
Hozzávalók:
- 6 dkg üvegtészta
- 1 kis tonhalkonzerv, leszűrve
- pár evőkanál főtt kukorica (a legegyszerűbb a konzerv)
- 1 paradicsom, kimagozva, és kisebb darabokra vágva
- 2 újhagyma, felkarikázva
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 lime vagy egy fél citrom leve
- só
- friss bazsalikom
A tésztát egy tálba teszem, forró vizet öntök rá, és 3 percig állni hagyom. Közben egy másik tálban összekeverem az olajat, a mustárt, a lime (vagy citrom) levet és egy kis sót. Hozzáadom a tésztát. Összeforgatom, majd belekeverem a kukoricát, a tonhalat, a paradicsomot és az újhagymát. Tálaláskor friss bazsalikomot teszek rá.
1 adag lesz belőle.
Frissen, főzés után langyosan, vagy később megmelegítve tálalom (ahogy kihűl, összeáll kicsit a tészta, ezért nem igazán jó hidegen).
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése