2014. július 18., péntek

Sült burgonya romesco szósszal – “Végigfőzni a Meatless-t”

Feleztem az adagot (mert egyedül ettem és 4 főre szólt), de még így is sokáig tartott mire elfogyott. Tunkoltam belőle a meccshez, raktam a másnapi tésztámra, és két kis adagot be is fagyasztottam… Azt hiszem az enyém sokkal nedvesebb lett, mint ami a szakácskönyvben a képen van. Nem tudom ezen hogy lehet segíteni. Talán ki kell kicsit nyomkodni a paprikát, vagy hámozás után egy fél órára szűrőbe tenni, hátha akkor kicsöpög a nedvesség egy része.

Egyébként nagyon finom, és nyilván gyalázat ezt bevallani, de nekem nem a sütőben ropogósra sütött újkrumplival ízlett a legjobban, hanem egy kis sós-hullámosra vágott chipsszel tunkolva. Azzal a legkirályabb :-)

Hozzávalók:

  • 1 sült kaliforniai paprika (a sütésről bővebben)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1/4 csésze blansírozott mandula
  • 2-3 evőkanál menta (vagy petrezselyem)
  • 1 kávéskanál ecet (én rizsecetet használtam)
  • 1 teáskanál olívaolaj

A tálaláshoz:

  • sütőben kevés olajjal összeforgatott ropogósra sütött, kismérető/ felezett újburgonya

A szósz összes hozzávalóját beteszem az aprítóba, és simára keverem. A sült burgonyával, vagy bármilyen más sült zöldséggel, esetleg rusztikus kenyérrel tálalom.

Elvileg 2 adag lesz belőle, adagonként 210 kcal.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sült zöldséges tészta Ez anyám szerint nyilvánvalóan roppant éretlen dolog, pláne hogy közzé is teszem a gondolataimat, de az orecchiette szerintem olyan mint egy kis pesszárium, esetleg óvszer, de leginkább pesszárium. Ami elég vicces. A neve am… Tovább
  • Kókuszkrémes zöldségragu Hoztam két doboz kókuszkrémet Hollandiából, mert olcsó volt, és mert nálunk sajnos nem terem minden sarkon (és ahol van ott is drágább). A kókusztej is finom, és intenzív ízű meg minden, de a kókuszkrém… hmmm… a magamfajta … Tovább
  • Mézes-mustáros sült csirkecomb Igazán tehetségtelen hentes lennék, nem is érzek magamban lelkesedést ahhoz, hogy nekiálljak csirkecombot csontozni. Úgyhogy megvettem készen a comb-filéket, kb. 5 perc alatt elkészítettem a pácot, aztán némi sütés után be… Tovább
  • Mentás, csirkés penne Nagyon finom, nem tudom miért, de nekem az utóbbi időben ez a kedvencem (persze menta nélkül) – pedig sokat, és sokfélét főztem, volt miből választani. Az enyhén mustáros tejszínes mártás, a zöldségek és a csirkehús bármel… Tovább
  • Kukoricalepény avokádóval A GoodFood szerint ez egy tipikus ausztrál reggeli (brunch). Sajnos mostanában ritkán érünk rá egy ráérős-kiadós brunch-ra, ezért vacsora és ebéd lett belőle. Hozzávalók: 2 doboz kukorica konzerv (330 g-os) … Tovább

0 megjegyzés: