Feleztem az adagot (mert egyedül ettem és 4 főre szólt), de még így is sokáig tartott mire elfogyott. Tunkoltam belőle a meccshez, raktam a másnapi tésztámra, és két kis adagot be is fagyasztottam… Azt hiszem az enyém sokkal nedvesebb lett, mint ami a szakácskönyvben a képen van. Nem tudom ezen hogy lehet segíteni. Talán ki kell kicsit nyomkodni a paprikát, vagy hámozás után egy fél órára szűrőbe tenni, hátha akkor kicsöpög a nedvesség egy része.
Egyébként nagyon finom, és nyilván gyalázat ezt bevallani, de nekem nem a sütőben ropogósra sütött újkrumplival ízlett a legjobban, hanem egy kis sós-hullámosra vágott chipsszel tunkolva. Azzal a legkirályabb :-)
Hozzávalók:
- 1 sült kaliforniai paprika (a sütésről bővebben)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só
- 1/4 csésze blansírozott mandula
- 2-3 evőkanál menta (vagy petrezselyem)
- 1 kávéskanál ecet (én rizsecetet használtam)
- 1 teáskanál olívaolaj
A tálaláshoz:
- sütőben kevés olajjal összeforgatott ropogósra sütött, kismérető/ felezett újburgonya
A szósz összes hozzávalóját beteszem az aprítóba, és simára keverem. A sült burgonyával, vagy bármilyen más sült zöldséggel, esetleg rusztikus kenyérrel tálalom.
Elvileg 2 adag lesz belőle, adagonként 210 kcal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése