2014. július 23., szerda

Mustáros-juharszirupos salátaöntet

Most ez a salátaöntet a favorit nálunk. Kell bele 3 dolog, meg egy tálka és egy kiskanál. És kb. 2 perc. Az üveges meg mondjon le… (amúgy is, de ez egy újabb érv).

A sültcsirkés-gofris szendviccsel indult az egész, azóta pedig már rengeteg salátát öntöztünk meg vele.

Soha nem szoktam mérni a hozzávalókat, becslést tudok adni. Ezekkel az arányokkal jó eséllyel jó lesz. Meg egyébként kóstolgatni kell, és aszerint adagolni a mustárt és a juharszirupot. Én személy szerint utálom magában a mustárt, a csípőseket meg mindenhogy, úgyhogy a “gyerekkorunk mustárját” (Univer) tettem bele, de aki nem ennyire negatívan áll az egész mustár-kérdéshez használjon valami jobbat/erősebbet/mittudomén nem értek a mustárhoz.

Az azért mennyire vicces, hogy anti-mustárosként épp egy mustáros salátaöntetért lelkesedem. Hát hiába, a zsíros tejtermék és a juharszirup sokat segít rajta… Így nagyon finom :-)

Hozzávalók:

  • 4 rész tejföl*
  • 2 rész mustár
  • 1 rész juharszirup**

A három hozzávalót összekeverem, megkóstolom, ha szükséges még adok hozzá valamelyikből.

*esetleg joghurt, ha valakinek a 20%-os tejföl túl zsíros, de valami normálisabb állagú, mondjuk görög. vagy laktózmentes. a sima natúr joghurtok túl folyékonyak.

** méz is jó helyette, nekem az a tapasztalatom hogy a juharszirup kevésbé bántja a refluxot, ezért nem használok mézet.

Ha esetleg valakit az érdekel, hogy mi van a salátában: jégsaláta, paradicsom, főtt tojás, pekándió és tortillachips

Kapcsolódó bejegyzések

  • Avokádó-kukorica salsa Tacohoz késztettem, guacamole és külön tálalt paradicsom és olajbogyó helyett, de bármilyen grillezett hús nagyszerű kísérője lehet. Ha már benne van az avokádó pár óráig lehet eltartani, a hűtőben, mert az avokádó nagyon … Tovább
  • Taboulleh Igazi kánikulai fogás, mert se a sütőt, se a tűzhelyet (sőt még a mikrót vagy a vízforralót) sem kell bekapcsolni hozzá. Magában is kiváló, de grillezett húsokhoz is jó köretnek. A bulgurt éretlen búzaszemből készítik, és … Tovább
  • Húsvéti saláta Ha valaki nem szeretné a tejszínes torma-sonka-kalács hármassal hizlalni magát (én pl.), a húsvéti ízekből mégsem akar kimaradni. Végre itt a tavasz, megjelent a friss retek, újhagyma és társaik, használjuk ki és fogyasszu… Tovább
  • Görög tésztasaláta Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tészta… Tovább
  • Coleslaw – amerikai káposztasaláta A coleslaw-t, nagy valószínűséggel már az ókori Rómában is készítették. Szerte a világon népszerű, pl. Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Belgiumban, az USA-ban és Németországban. Maga a név ’coleslaw’, a holland ’koolsl… Tovább

0 megjegyzés: