Most ez a salátaöntet a favorit nálunk. Kell bele 3 dolog, meg egy tálka és egy kiskanál. És kb. 2 perc. Az üveges meg mondjon le… (amúgy is, de ez egy újabb érv).
A sültcsirkés-gofris szendviccsel indult az egész, azóta pedig már rengeteg salátát öntöztünk meg vele.
Soha nem szoktam mérni a hozzávalókat, becslést tudok adni. Ezekkel az arányokkal jó eséllyel jó lesz. Meg egyébként kóstolgatni kell, és aszerint adagolni a mustárt és a juharszirupot. Én személy szerint utálom magában a mustárt, a csípőseket meg mindenhogy, úgyhogy a “gyerekkorunk mustárját” (Univer) tettem bele, de aki nem ennyire negatívan áll az egész mustár-kérdéshez használjon valami jobbat/erősebbet/mittudomén nem értek a mustárhoz.
Az azért mennyire vicces, hogy anti-mustárosként épp egy mustáros salátaöntetért lelkesedem. Hát hiába, a zsíros tejtermék és a juharszirup sokat segít rajta… Így nagyon finom :-)
Hozzávalók:
- 4 rész tejföl*
- 2 rész mustár
- 1 rész juharszirup**
A három hozzávalót összekeverem, megkóstolom, ha szükséges még adok hozzá valamelyikből.
*esetleg joghurt, ha valakinek a 20%-os tejföl túl zsíros, de valami normálisabb állagú, mondjuk görög. vagy laktózmentes. a sima natúr joghurtok túl folyékonyak.
** méz is jó helyette, nekem az a tapasztalatom hogy a juharszirup kevésbé bántja a refluxot, ezért nem használok mézet.
Ha esetleg valakit az érdekel, hogy mi van a salátában: jégsaláta, paradicsom, főtt tojás, pekándió és tortillachips
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése