2009. április 12., vasárnap

Húsvéti saláta

salata1

Ha valaki nem szeretné a tejszínes torma-sonka-kalács hármassal hizlalni magát (én pl.), a húsvéti ízekből mégsem akar kimaradni. Végre itt a tavasz, megjelent a friss retek, újhagyma és társaik, használjuk ki és fogyasszunk belőlük minél többet. Nemsokára úgyis elő lehet venni a fürdőruhákat…

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta (nekem jégsaláta volt, de lehet fejes is)
  • 8 tojás
  • 3 dl joghurt
  • 8 kisebb szelet sonka
  • 2 csomó retek
  • snidling

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, és hagyom kihűlni. Ha van a sonkán zsíros rész, eltávolítom és csíkokra vágom. A retket felkarikázom/julienne-re vágom. Minden tányérra teszek 2 maréknyi salátát, a retek és a sonka negyedét, és két négybe vágott főtt tojást. Az öntethez kicsit megsózom a joghurtot, és snidlinget vágok bele. Az asztalnál aztán ki-ki kedve szerint locsolhatja a salátáját.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás-sajtos palacsinta Egyikünk sem az a kenyeres-felvágottas típus, úgyhogy a (nem túl nagy) húsvéti sonka is kitartott egy darabig, és különböző RENDES ÉTELEKBEN végezte, nem tormával és retekkel, kenyér mellé betolva (ha már itt tartunk, egyö… Tovább
  • Sonkás babsaláta Volt még pár deka száraz bab a szekrényben, ami semmi másra nem lett volna elég, a sonka magában nem igazán fogyott, tojás és mozzarella pedig mindig van itthon. Innentől elég egyértelmű volt, hogy mi lesz az ebéd, egy egy… Tovább
  • Omlós húsos táska Az anyámtól tanul sütemények egyike, amióta az eszemet tudom, benne van a kézzel írott- beragasztgatott füzetkéjében. Tipikusan „semmi extra” a receptje, egy egyszerű omlós tészta sonkakrémmel töltve, mégis mindenkinek nag… Tovább
  • Sonkás-borsós rizottó Hasonló rizottó volt már a blogon, ez most azonban egy húsvétra hangolt verzió, sonkával és zöldség- vagy csirkealaplé helyett a sonka főzőlevében puhára fövő rizzsel. Nálunk „magában” kenyérrel, retekkel és tormával nem f… Tovább
  • Póréhagymás rakott burgonya Nehéz besorolni, hogy mi is ez pontosan: rakott krumpli vagy főzelék, mert mindkettőre hasonlít. Leginkább átmenet a kettő között – fűszeres tejben puhára főtt burgonya sajttal, sonkával, és póréhagymával. Elég sokáig kell… Tovább

0 megjegyzés: