2009. április 14., kedd

Olajbogyós-aszalt paradicsomos tekercsek

olajbogyostekercs2

Kellett valami gyorsan elkészíthető sör- vagy borkorcsolya, mert átjöttek a fiúk lakást avatni. A mini-hűtő még minibb fagyasztóját elég jól meg tudom tömni nyersanyagokkal, a leveles tészta az egyik állandó alapanyag a mirelit borsó mellett. Ettől kezdve adott volt a kiindulási pont. Nem számoltam hány darab lett, két és fél tepsinyi volt az biztos, hárman pikk-pakk elpusztították.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • fekete olajbogyó
  • aszalt paradicsom
  • reszelt sajt

Az olajbogyót és az aszalt paradicsomot felvágom. A leveles tésztát vékonyra nyújtom (6 előnyújtott lapban volt, 6 kis tekercs lett belőle). Megszórom az olajbogyóval és az aszalt paradicsommal, jó sok sajtot reszelek rá. Feltekerem, és kb. másfél cm vastag karikákra vágom. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.

2,5 tepsinyi lett. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tagliatelle spárgával és gorgonzolával Azt hiszem utolsókat rúgja a spárga-szezon, mert elég sok erőfeszítésembe telt, mire találtam zöld spárgát (és már nagyon benne vagyunk a júniusban…). Annyira meg nem vagyok kétségbeesett, hogy fehéret vegyek. Azt hiszem egy… Tovább
  • Tagliatelle spárgával Nagyon gyors recept, spárga, tészta, parmezán. szerintem ez már eleve csak jó lehet. (a tészta nem elírás, nálunk 5-6 dkg száraztészta az adag) Hozzávalók: 50 dkg zöld spárga pár szem aszalt paradicsom 12 dkg tagliatelle (… Tovább
  • Zöldfűszeres-sajtos rántott csirke A cím után már senkit sem érhet nagy meglepetés, ez pontosan az, ami a név illetve a kép alapján sejthető. Rántott csirke. Nagyon ritkán csinálok rántott dolgokat, és legfőképpen nem is azért, mert juuuuuuuj-de-hízlal. Ha ke… Tovább
  • Cukkini “pizza” Pinteresten jött szem többször, hogy ilyen fitnesz, meg olyan “úá”. Hogy mennyire ki lehet váltani cukkini karikákkal a pizzalapot. Hát azt azért nem mondanám. Akkor már inkább a tortillalapos megoldás. Mint ez itt. Egyébkén… Tovább
  • Spárgasaláta kecskesajttal Tél után tavasz nyár: saláták, eper és spárga. Minden mennyiségben. Most épp az ínyenc magazinból egy remek spárgás saláta formájában. Egyébként meg bárhogy. Na jó, az eper csak nyersen. Van valami rémséges abban, ami a hő/… Tovább

0 megjegyzés: