2009. május 8., péntek

Grillezett tofu

grillezetttofu1

Most először ettem és készítettem tofut. Valamiért sokkal erősebb ízű/szagú dolgot vártam, nos tévedtem. Füstölt tofut vettem, úgyhogy a natúrról még nem tudok véleményt formálni, de ezek után nyugodtan kipróbálom azt a viszonylag sok tofut tartalmazó receptet, ami itt-ott könyvekben-újságokban-kedvenc honlapokon található. Fogyókúrázóknak nagyszerű alapanyag, mert magas fehérjetartalma nagyon alacsony szénhidráttartalommal párosul. Valamint a szójafehérje az egyetlen, növényi fehérje, melyből esszenciális aminosavakhoz juthatunk. Sok egzotikus hozzávalóval ellentétben azonban nem kell a világ másig feléről ideutaztatni, van belőle magyar termék, és a csomagolása szerint az előállításához szükséges szójabab is magyar. A hazai termékek vásárlása pedig mind környezetvédelmi, mind gazdasági szempontból kívánatos.

Hozzávalók:

  • 1 csomag füstölt tofu
  • olívaolaj
  • saláta
  • tetszőleges öntet

A tofut 4 szeletre vágom (kb. 1-1 cm vastagok lettek). Felmelegítem a grillserpenyőt. A tofu szeleteket megkenem kevés olívaolajjal, és enyhén megsózom. Oldalanként pár percig sütöm, közben 90 fokkal elfordítottam a szeleteket, hogy ne csak csíkosak legyenek, hanem négyzethálósak. Salátával tálaltam. Könnyű vacsora. Úgyis jön a bikini-szezon…

És a tofu is olyan vicces étel, mint a spárga.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kecskesajtos-csirkés szendvics Kánikula van, úgyhogy nálunk most saláták, hideg levesek és ehhez hasonló könnyű villám-fogások mennek. Egy grillserpenyő és pár perc kell csak hozzá. Hozzávalók: 2 ciabatta 2 nektarin 2 szelet csirkemellfilé kevés lágy kec… Tovább
  • Tésztasaláta grillezett kukoricával Van most némi “everyday food”-kattanásom. Az alkalmazásukat elég régen letöltöttem a telefonomra (van WP 8-ra, őrület, tök király!), és Sarah Carey videóit a végtelenségig tudom nézni. Annyira jó, zöldséges, gyors ételeket f… Tovább
  • Rántott tök remulád mártással Lesznek majd “komolyabb” receptek is, tényleg. Biztos van, aki csak legyint a rántott tökre, hogy “ugyan már, minden héten csinálok egy adagot”, de nekem ez egzotikumnak számít, mert soha nem szoktam tököt venni. Most viszon… Tovább
  • Ricottával töltött kagylótészta Még mindig Everyday Food és Sarah Carey. Imádom nézni, ahogy főz, a konyhába akarok rohanni és gyorsan összeütni valamit. Folyamatosan dumál, mondja a tippeket, meg mit-miért, és amúgyis take-it-easy, ha nem szereted hagyd … Tovább
  • Töltött cukkini Nem tudok pontos mennyiségeket írni, lefotóztam, meg jó lett, úgyhogy publikálom.Elég sok helyen van már gömbcukkini, ami egy igazán nagyszerű dolog. ez való tölteni, nem a kilós disznóknak való cukkinik. Rémes vesszőparipám… Tovább

0 megjegyzés: