2009. május 12., kedd

Kukorica krémleves

kukoricaleves1

A heti krémleves-adag. Most kukoricából. Kukorica levest szoktam főzni, de az nincsen pürésítve. Most kicsit változtattam a fűszerezésen, és bevetettem a botmixert. Az eredmény igen meggyőző lett.

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukorica
  • 1 kis burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kanál olaj
  • kurkuma
  • majoranna
  • só, bors
  • koriander-zöld
  • 1,5 dl tej vagy tejszín
  • egy fél kifli

Az olajon átforgatom kukoricát,a hagymát és az apróra vágott burgonyát. Sóval, borssal, kurkumával és majorannával fűszerezem. Annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és lefedve puhára főzöm. Közben felvágom a kiflit, és szárazon egy teflon serpenyőben körben megpirítom. Kicsit hűlni hagyom, összeturmixolom. Hozzáöntöm a tejet (tejszínt), összeforralom, beledobok egy mirelit koriander-kockát (vagy egy evőkanálnyi aprított koriander zöldet). A kifli (zsemle) kockákkal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés pite Elég hihetetlennek tűnik, hogy csirkecomb, kukorica, burgonya és tejszín, ráadásul nem mikroszkopikus adag, és csak 500 kcal, de csak nem számolták el a goodfoodék a dolgot. Ennek fényében különösen durva, hogy a stahl-gyo… Tovább
  • FasírtKép most nincsen, nem is akartam ezt posztolni, de inkább legyen meg a recept, mert ritkán sütök fasírtot, és most is 2x kellett anyámat felhívnom, hogy akkor mi merre mennyi (mondjuk a mennyiségeket rosszul adta meg, nem két… Tovább
  • Fokhagymás cukkinifőzelék Nagy közös kedvencünk a cukkini és a fokhagyma duója kb. minden formában. A főzelékek között is az egyik kedvenc. Nálam most lehet, hogy ez a párosítás a csúcstartó, cukkini főzelék rántott sajttal. Mivel a cukkini elég di… Tovább
  • KarfiolkrémlevesKevés kommenttel, mert elfáradtam a mai kolbászolásban. Az egybehangzó vélemény szerint sokkal jobb, mint a “sima” karfiolleves. Hozzávalók: kb. 17 dkg karfiol (tisztítva) 1 közepes krumpli 1 kis fej hagyma só, … Tovább
  • Gombás pulykaragu répapürével Villámgyorsan elkészül, tele van zöldséggel és szerintem abszolút kezdő-kompatibilis. És jól melegíthető, lehet vinni munkahelyre ebédre. A sárgarépapüré egyik előnye a burgonyapürével szemben, hogy kevesebb kalóriát tartalm… Tovább

0 megjegyzés: