Fettuccine boscaiola – azaz metélt favágó módra. Az enyém most spaghetti boscaiola, mert metélt tésztát nem találtam. Nagyon egyszerű és diétás fogás, egy adag energiatartalma 500 kcal alatt van (és durumtésztával a koleszterin 0 mg!), úgyhogy fogyókúrázók hajrá, nem csak grillezett csirke és saláta van a világon!
Hozzávalók:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 közepes fej hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 paradicsom
- 1 kis sűrített paradicsom konzerv
- 25 dkg metélt tészta
- 1 csokor aprított friss petrezselyem
- só, bors
A gombát megtisztítom, és felszeletelem, a hagymát apróra vágom, a fokhagymát megpucolom. A felhevített olajon megfuttatom a hagymát, hozzáadom az áttört fokhagymát és a gombát. Pár perc múlva mellédobom a pár darabba vágott paradicsomokat, és belekanalazom a sűrített paradicsomot. Kicsit megsózom, és fedő alatt 15 percet főzöm. Miközben a szószt főzöm, vizet forralok a tésztának, és ’al dente’ állagúra főzöm. A mártást sózom (ha szükséges), borsozom, és az aprított petrezselyemmel fűszerezem. Összekeverem a lecsöpögtetett tésztával, és azonnal tálalom.
3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése