2009. június 10., szerda

Spárgás quiche

spargasquiche2 Még mindig spárga és még mindig quiche lázban égek. Némi szalonna (tudom, tudom koleszterin, de olyan jó egy kis húsos szalonna egy csomó dologba) hozzáadásával összepárosítottam a kettőt. Az eredmény igazán nagyszerű lett.

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • kevés víz
  • fél csomag ( 25 dkg) spárga
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 tojás
  • 3 dl tejszín
  • kb. 7-10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A vajat elmorzsolom a liszttel, kicsit megsózom, és annyi hideg vizet adok hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjak belőle gyúrni. Alufóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem. Közben felkockázom a szalonnát, felkarikázom a hagymát, megpucolom a spárgát, és 2-3 cm-es darabokra vágom. A szalonnát kisütöm, hozzáadom az újhagymát, pár percig együtt pirítom, a végén belekeverem az áttört fokhagymát, még 1-2 percig együtt sütöm, majd félreteszem. A tojásokat villával felverem, hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom. A sütőt 180 fokra (légkeverés) előmelegítem, kiveszem a hűtőből a tésztát, és kibélelem vele a tepsit (lepényformát jobb esetben). 10 percig elősütöm a tésztát, majd az aljába kanalazom a szalonnás újhagymát, rászórom a spárgadarabokat, és a tetejére öntöm a tojásos keveréket. Visszateszem a sütőbe és 35-40 perc alatt készre sütöm.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: