Még mindig spárga és még mindig quiche lázban égek. Némi szalonna (tudom, tudom koleszterin, de olyan jó egy kis húsos szalonna egy csomó dologba) hozzáadásával összepárosítottam a kettőt. Az eredmény igazán nagyszerű lett.
Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- só
- kevés víz
- fél csomag ( 25 dkg) spárga
- 1 csokor újhagyma
- 3 tojás
- 3 dl tejszín
- kb. 7-10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A vajat elmorzsolom a liszttel, kicsit megsózom, és annyi hideg vizet adok hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjak belőle gyúrni. Alufóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem. Közben felkockázom a szalonnát, felkarikázom a hagymát, megpucolom a spárgát, és 2-3 cm-es darabokra vágom. A szalonnát kisütöm, hozzáadom az újhagymát, pár percig együtt pirítom, a végén belekeverem az áttört fokhagymát, még 1-2 percig együtt sütöm, majd félreteszem. A tojásokat villával felverem, hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom. A sütőt 180 fokra (légkeverés) előmelegítem, kiveszem a hűtőből a tésztát, és kibélelem vele a tepsit (lepényformát jobb esetben). 10 percig elősütöm a tésztát, majd az aljába kanalazom a szalonnás újhagymát, rászórom a spárgadarabokat, és a tetejére öntöm a tojásos keveréket. Visszateszem a sütőbe és 35-40 perc alatt készre sütöm.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése