Minimális főzéssel akartam megoldani a másnapi ebédet (és lehessen jól szállítható szokás szerint a gyorsaságon kívül), ilyenkor jönnek a félkész dolgok, mint ez is. Tudok házilag tortellinit-raviolit készíteni, de általában nem akarok. Sonkásat vagy gombásat szoktam venni, aztán mindenféle mártásokkal dobom fel. A leggyakoribb az alap paradicsommártás, most azonban újítottam és laskagombás-zöldfűszerest csináltam.
Hozzávalók:
- 25 dkg (sonkás) tortellini
- 1 evőkanál olaj
- 12 dkg laskagomba
- oregano, bazsalikom, majoranna, kakukkfű
- só, bors
- szerecsendió
- kevés vaj
- 2 evőkanál tejszín
- reszelt sajt
A tortellinit sós vízben megfőzöm, és közben elkészítem a mártást. A gombát megtisztítom, csíkokra vágom, és átforgatom a felhevített olajon. Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, és a zöldfűszerekből 1-1 jó nagy csipetet keverek bele. Hozzáadom a tejszínt, és egyet forralok rajta. Leszűrt tortellini tetejére kanalazom, megszórom reszelt sajttal, és azonnal tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
A végére pedig jöjjön a leglazább medve:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése