Újabb amerikai keksz-féle a múltkori chocolate chip cookies után. A kiindulópont az volt, hogy van egy tojásom, ami már csak 2 napig jó, az eltervezett ételekbe viszont nem kell egy sem. Mi legyen vele? Süssek valamilyen süteményt… Egy ideje szemezgetek ezzel a süteménnyel, mert sok csokoládé van benne és viccesen néz ki. Az íze is nagyon jó :-)
Hozzávalók:- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tojás
- 2 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 3,5 dkg liszt
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál rum
- kristálycukor
- porcukor
A vajat és a csokoládét mikróban megolvasztom, majd alaposan kikeverem. A tojást egy villával felverem a cukorral és a rummal. A lisztet összekeverem a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval. Először a tojásos-, majd a lisztes keveréket adtam a csokoládéhoz. Alaposan összekeverem (elég híg!), és minimum két órára a hűtőbe teszem. A sütőt 180 fokra előmelegítem és egy tepsit sütőpapírral bélelek ki. Egy-egy tálkába kristály- és porcukrot teszek. Kiveszem a hűtőből a tésztát, és gyorsan egy kiskanállal és az ujjaim hegyével golyókat (kisebb diónyikat) formálok belőle. A golyókat előbb a kristály-, majd a porcukorban megforgatom, és a tepsibe teszem (kb. 4 cm legyen két golyó között). 12 percig sütöm. A belseje puha, a külseje ropogós. Nagyon finom, érdemes dupla adaggal indítani.
1 tepsinyi adag (17-20 db). Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése