Újabb mascarponés pohárkrém, az étcsokoládés cricklesnél megfogott a kókusz-csokoládé páros, és kanalazós formába akartam önteni. Másodpercek töredéke alatt bevillant a kakaós piskótakorong-mascarpone-kókuszospuding trió. Innen egyenes volt az út.
Hozzávalók:
- 16 db piskótakorong
- 25 dkg mascarpone
- 4 evőkanál cukor
- 2 dkg keményítő
- 2,5 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum
A tejben elkeverem a cukrot, a keményítőt és a kókuszreszeléket, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Miközben hűl, többször átkeverem. A kihűlt pudingot apránként hozzáadom a mascarponéhoz - én elektromos habverőt használtam, kézim nincs is, nem tudom azzal is el lehet-e rendesen keverni. Kevés forró vízben elkeverem a kakaóport (keserű holland) és a rumot. Előveszek négy poharat. Az a jó, ha a poharak kb. akkorák mint a piskótakorongok. A poharak aljára egy rumos-kakaóba áztatott piskótakorongot teszek. Rákanalazom a krém harmadát, majd újabb piskóta jön stb. A tetejére rumos-kakaós piskóta kerül. Pár órára vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe teszem. Nagy sikere volt.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése