Nem szoktam csak úgy natúr csirkecombot sütni. Mindig kerül rá valamilyen fűszeres (általában mézes) máz. Lehet ezt az ételt grillen is sütni, akkor szerintem célszerű a hús mindkét oldalát beirdalni, hogy biztosan átsüljön az egész. Nem túl kellemes a kívül már szenes, de belül még nyers csirkehús. Ez a pác sertéshúshoz és garnélarákhoz is remekül illik.
Hozzávalók:
- 4 csirke alsócomb
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vörösbor- vagy balzsamecet
- 1 evőkanál sűrített paradicsom (nem bontottam ki ezért egy konzervet, inkább ketchup-öt használtam)
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál Worcestershire-mártás
- chili
- só, bors
A csirkecombokat lebőrözöm, beirdalom, és a tepsibe fektetem. A többi hozzávalót egy tálkában összekeverem, és a felével megkenem a combokat. Lefedve minimum egy órán át pácolom a húst a hűtőszekrényben. Előmelegített forró sütőben 40-45 perc alatt pirosra sütöm a combokat, közben kb. félidőnél megkenem őket a maradék páccal. Petrezselyemmel díszítve salátával tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése