2009. június 24., szerda

Avokádó-kukorica salsa

avocadosalsa1

Tacohoz késztettem, guacamole és külön tálalt paradicsom és olajbogyó helyett, de bármilyen grillezett hús nagyszerű kísérője lehet. Ha már benne van az avokádó pár óráig lehet eltartani, a hűtőben, mert az avokádó nagyon könnyen barnul. A többi zöldséget előbb is össze lehet vágni és keverni, de az avokádót célszerű csak tálalás előtt.

Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • fél kukoricakonzerv (vagy egy kicsi)
  • 3 nagy paradicsom
  • 4 dkg olajbogyó
  • 1 citrom vagy zöldcitrom
  • korianderzöld
  • fél fej lilahagyma (opcionális)

A kukoricát és az olajbogyót lecsöpögtetem, az olajbogyót karikákra vágom. A paradicsomoknak eltávolítom a magházát, a húsát pedig 5x5 mm-es kockákra vágom. Ha teszek bele hagymát, akkor azt is felaprítom. Az avokádót félbevágom, ha tudom, akkor egyben kiemelem a héjából, és felkockázom, ha ez nem sikerül, akkor szeletekre vágom, és levágom róluk a héjat. Összekeverem a zöldségeket, meglocsolom a citrom vagy a zöldcitrom levével, és apróra vágott korianderzölddel ízesítem.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Borsósaláta sonkával Jöjjön egy pár héttel ezelőtti recept, mivel a mai konyhai ténykedésemmel nemigazán tudok dicsekedni. A levest leszámítva, ami már szerepelt a blogon, eddig kész katasztrófa a mai nap. Eddig még nem volt olyan, hogy egy mu… Tovább
  • Lilluka-saláta Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban. Hozzávalók: 6-7 dkg bulgur 1 kukorica konze… Tovább
  • Caprese Komment azt hiszem nem nagyon kell hozzá – paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Mindenki ismeri, valószínűleg a többség szereti is. Ami miatt poszt lett belőle az az, hogy álljon itt az energiatartalma. alacsony az energia … Tovább
  • Saláta grillezett nektarinnal A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk. Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, … Tovább
  • Mangós-currys tortillatekercs A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-ve… Tovább

0 megjegyzés: