2009. október 8., csütörtök

Avokádós csirkesaláta

csirkesalata2

Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után hamar el kell fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 3 nagy maréknyi salátakeverék (házilag állítottam elő reszelt sárgarépából és csíkokra vágott jégsalátából)
  • 10 dkg feta
  • 3-5 dkg fekete olajbogyó
  • fél-1 egész csirkemellfilé (nekünk elég volt fél is)
  • olívaolaj
  • görög fűszerkeverék (só és ízfokozó mentes)
  • oregáno
  • fél citrom leve
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 avokádó
  • 2 szál újhagyma
  • petrezselyem

A csirkemellet kockákra vágom, és egy csapott teáskanálnyi görög fűszerkeverékbe hempergetem. Egy serpenyőben kb. 1 evőkanálnyi olívaolajat hevítek, és erős tűzön addig sütöm a húst, amíg minden oldala megpirul. A fetát felkockázom, és bedörzsölöm egy kis oregánóval. A salátához keverem a fetát, a felkarikázott újhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a lecsöpögtetett olajbogyót, és miután kihűlt, a húst. Az avokádót félbevágom, kiemelem a magját, meghámozom, cikkekre vágom, és meglocsolom a citromlé felével. Pár percig állni hagyom, majd a citromlével együtt, óvatosan a salátához keverem. A maradék citromlevet összekeverem kb. 1 evőkanál olívaolajjal, és a salátára csurgatom. Petrezselyemlevéllel díszítem, és azonnal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tökmagos, tojásos krumplisalátaCsak az öntet és a tálalás az én érdemem, de azért álljon itt a recept. Most úgysincs időm többre a konyhában. Hozzávalók:600 g krumplisó, bors5 tojás8 retektökmagopcionális: snidling / újhagyma1 gerezd fokhagyma4 evőkanál ma… Tovább
  • Diós céklasaláta Az ősz kezdetének egyik jele a piacokat elárasztó cékla. Nagyon sokféleképpen elkészíthető, nem a bolti savanyúság az egyetlen (és végképp a legjobb) felhasználási módja. Nagyobb adagot is lehet a salátából készíteni, mert… Tovább
  • Majonézes kukoricasalátaEnnek az országnak a lakói rettentően édesszájúak. És túlsúlyosak. Édes a főzelék, édes a majonéz, édesek a paradicsomos ételek. Sok ételbe kell 1-2 csipet cukor, mint fűszer. De nem egy-két kanálnyi, amitől már édes lesz az … Tovább
  • Görög tésztasaláta Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tészta… Tovább
  • Húsvéti saláta Ha valaki nem szeretné a tejszínes torma-sonka-kalács hármassal hizlalni magát (én pl.), a húsvéti ízekből mégsem akar kimaradni. Végre itt a tavasz, megjelent a friss retek, újhagyma és társaik, használjuk ki és fogyasszu… Tovább

0 megjegyzés: