2009. december 12., szombat

Kókuszos keksztekercs

keksztekercs1

Elég sok változata van, kávés, kávés-kakaós, csak kakaós, abban sincs „egyetértés”, hogy kell-e a tésztájába lekvár vagy sem. Én most kakaósat készítettem, és lekvárt sosem szoktam bele tenni. Sok receptben van a tésztában is cukor, de szerintem felesleges, elég édes a krémtől, és maga a háztartási keksz is édes kicsit.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg vaj
  • 4 nagyon púpos evőkanál kakaópor
  • rum/rumaroma (én beletettem egy egész zöldkupakos rumaromát)

a krémhez:

  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 13-15 dkg kókuszreszelék

a külsejére kókuszreszelék

A vajat habosra keverem a cukorral, majd beledolgozom a kókuszreszeléket. A háztartási kekszet összegyúrom a vajjal, a kakaóval, a rummal, és annyi vízzel, hogy nem ragacsos, de jól nyújtható tésztát kapjak (úgy ellenőrzöm az állagot, hogy egy kis darabot kézzel kilapítok). A tésztát két részre osztom, alufólián kinyújtom, megkenem a krémmel, feltekerem, és kókuszreszelékbe hempergetem. Fóliába csomagolom, és tálalásig a hűtőbe teszem (minimum 1 órát töltsön a hűtőben).

2 rúd lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Köszönöm, a címet tudom, indulok!:)))))

Lilla írta...

hmmm ez már-már fenyegetésnek hangzik :-)

Izabella írta...

Nyam nyam.Most ezt is megenném szívesen.