Elég sok változata van, kávés, kávés-kakaós, csak kakaós, abban sincs „egyetértés”, hogy kell-e a tésztájába lekvár vagy sem. Én most kakaósat készítettem, és lekvárt sosem szoktam bele tenni. Sok receptben van a tésztában is cukor, de szerintem felesleges, elég édes a krémtől, és maga a háztartási keksz is édes kicsit.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg vaj
- 4 nagyon púpos evőkanál kakaópor
- rum/rumaroma (én beletettem egy egész zöldkupakos rumaromát)
a krémhez:
- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 20 dkg porcukor
- 13-15 dkg kókuszreszelék
a külsejére kókuszreszelék
A vajat habosra keverem a cukorral, majd beledolgozom a kókuszreszeléket. A háztartási kekszet összegyúrom a vajjal, a kakaóval, a rummal, és annyi vízzel, hogy nem ragacsos, de jól nyújtható tésztát kapjak (úgy ellenőrzöm az állagot, hogy egy kis darabot kézzel kilapítok). A tésztát két részre osztom, alufólián kinyújtom, megkenem a krémmel, feltekerem, és kókuszreszelékbe hempergetem. Fóliába csomagolom, és tálalásig a hűtőbe teszem (minimum 1 órát töltsön a hűtőben).
2 rúd lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
Köszönöm, a címet tudom, indulok!:)))))
hmmm ez már-már fenyegetésnek hangzik :-)
Nyam nyam.Most ezt is megenném szívesen.
Megjegyzés küldése