Még sosem kentem a muffinok tetejére krémet. Azt kell, hogy mondjam, ez hiba volt, nagy krém rajongó vagyok, és ez egészen új szintre emelte a műfajt. Lehet vajjal is elkeverni a vaníliás cukrot a krémhez, de nekem szimpatikusabb a krémsajtos megoldás, a tömény vajkrémeket nem igazán szeretem (amit viszont mindenki felejtsen el, aki ehet tejterméket: margarint kenni a tetejére).
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 fél teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 2,5 dkg kakaópor
- 7,5 dkg liszt
- 2 teáskanál instant kávé
A krémhez:
- 10 dkg krémsajt
- 6 dkg vaníliás porcukor
A vajat egy tálba teszem, és alacsony teljesítményen pár másodpercre beteszem a mikróba, akkor jó, ha kb. a harmada olvadt csak meg. Ekkor a vajat alaposan összekeverem, szilárd de nagyon puha kell legyen (mintha jó meleg szobában lenne szobahőmérsékletű). Hozzáadom a cukrot, és habosra keverem, egyenként beledolgozom a tojásokat, majd a kevés meleg vízben feloldott kávét is belekeverem. Egy tálba szitálom a lisztet, a sütőpor és a kakaót, összekeverem, majd pár adagban a tojásos keverékhez adom. A sütőt előmelegítem 190 fokra, és egy 12 lyukú muffintepsit kibélelek muffinpapírral. A formákba kanalazom a tésztát, és 15 percig sütöm. Közben a krémsajtot összekeverem a cukorral. A kész muffinokat rácsra teszem hűlni, és ha teljesen kihűltek, egy éles késsel levágom a tetejüket (a kés hegye lefelé álljon, azaz kúp alakú mélyedés képződjön a muffinban), kanalazok beléjük a krémből, félbevágom a kalapjukat, és szárny alakban visszateszem a krémre. Tálalás előtt még meghintem a tetejüket porcukorral.
12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Hát egészen finoman szólva, ettől a sütitől most csorog a nyálam.. :)Nagyon guszta! Érzem a finom kávé illatot is.... hmmmm....:o))) dolgozom tovább :(
ráadásul kakaós-kávés. a legjobb kombináció.
Megjegyzés küldése