Nagyon egyszerű, lime-krémmel töltött kekszeket sütöttem. Szerintem fogok még variálni vele, ízesíteni a kekszet és a tölteléket különböző dolgokkal, mert nagy sikere volt. Házilag, tejfölből előállított sajtkrémet használtam, mert sokkal sűrűbb, mint a boltiak, és simán elbírta a lime levét, sőt anélkül valószínűleg túl sűrű lett volna. Érdemes a kekszeket csak fogyasztás előtt megkenni a krémmel, hogy ne puhuljanak meg (nem mintha ez a mennyiség túl hosszú életű lenne, pikk-pakk el lehet tüntetni).
Hozzávalók:
A kekszhez:
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg zabpehely
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 púpos evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg sajtkrém
- 2,5 dkg cukor
- fél lime leve
A vajat keverőtálba teszem, és kis teljesítményen, mikróban megolvasztom. Belekeverem a zabpelyhet és a cukrot és pár percig állni hagyom, hogy a zabpehely megpuhuljon. Hozzáadom a tojást, a sütőport és a lisztet, és simára keverem. A sütőt 180 fokra előmelegítem, és két tepsit kibélelek sütőpapírral. Egy teáskanállal halmokat teszek a tepsibe – eléggé szétfolynak, úgyhogy én csak 9-et raktam egybe- , és kb. 12 perc alatt megsütöm őket. A megsült kekszeket rácsra rakom hűlni. A krémhez összekeverem a krémsajtot a cukorral és a lime levével, és megtöltöm vele a kihűlt kekszeket.
27 darab keksz lett belőle, jó sok krémmel. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése