2009. december 15., kedd

Pulykamell sajttal és tortillachipsszel

pulyka1

Nem tudtam ennél jobb nevet adni ennek az ételnek, hiszen mégsem sorolhatom fel a címben az összes hozzávalót, úgyhogy csak az azok kerültek bele, amik elsőre látszanak a kész ételen. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon egyszerű, mivel szeletelt pulykamell-filét is árulnak (most én is azt használtam), ezért kezdők is nyugodtan kipróbálhatják. Garantált sikerélmény.

Hozzávalók:

  • 45-50 dkg pulykamell-filé szeletekbe vágva
  • kb. 2 evőkanál olaj
  • liszt
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott korianderzöld (vagy egy mirelit korianderkocka)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • 1 púpozott teáskanál bazsalikom
  • 4 evőkanál tejföl
  • kb. 1 maréknyi reszelt sajt (cheddar lenne a legjobb, de füstölt trappistával is nagyon jó)
  • 1 nagy maréknyi tortillachips

A húst lisztbe forgatom, és kevés olajon elősütöm (oldalanként pár perc). Közben a sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverés), és előveszek egy teflon tepsit, vagy egy sima tepsit kibélelek sütőpapírral. A sűrített paradicsomba keverem a zöldfűszereket és a zúzott fokhagymagerezdeket, és egy kicsit megsózom. A hússzeleteket a tepsibe teszem, megkenem a tetejüket a paradicsomszósszal, és mindegyiken elkenek egy evőkanál tejfölt. A chipset egy zacskóba teszem, és pár roppantással összetöröm (nem kell sodrófával és hasonlókkal csapkodni, párszor a markommal megroppantom és kész). Először a chipsszel, majd a sajttal szórom meg a húst, és 15-20 perc alatt készre sütöm. Forrón, guacamoleval tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Waldorf saláta csirkével Nyilván leginkább Waldorf-saláta Lilla-módra – nem kevertem hozzá házi majonézt, sosem szoktam, és egy kis csirkehúst is kevertem bele, hogy egy kis zsemlével megfelelő legyen ebédre. A diót mindig csak a végén szoktam rászó… Tovább
  • Tejfölös-sajtos pogácsa Maxnál találtam ezt a pogácsa-receptet, és azt kell mondjam - az eddigi ezirányú próbálkozásaim alapján -  tényleg ez “A POGÁCSA”. Nekem nem lett annyira szép leveles, mint neki, úgyhogy kénytelen leszek újra megcsinál… Tovább
  • Gesztenyés benyomott keksz A múltkori lekváros-mandulás ‘thumbprint cookie’ volt az alap, kicsit változtattam a tésztán, és lekvár helyett gesztenyekrém került bele. A nem reprezentatív kóstoltatásom eredménye, hogy extrém édesszájúak tehetnek bele m… Tovább
  • Sütőtökös-marhahúsos pite Erősen átdolgozva a GoodFoodról (így jár, aki nem vásárol be elég figyelmesen, és az édesburgonyát élből lecseréltem sütőtökre). Azért ezek a “cottage pie”-ok nagyszerű ételek. Különösen ilyen hideg, lehangoló időben (még a … Tovább
  • Zelleres-kéksajtos mártogatósHamburgerbe, hús mellé, vagy csak mártogatni chipshez, zöldségekhez: Hozzávalók: 5-6 dkg kéksajt (pl. gorgonzola) 3 evőkanál tejföl 1 evőkanál majonéz 1 kávéskanál fehérborecet 2-3 szál zeller nagyon vékonyan felkarikázva A … Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Jesszusom, ez nagyon jóóóóóóó!

szepyke írta...

A guacamoleval link- nem működik!

Lilla írta...

megszereltem, köszike!
és ez tényleg iszonyú jó volt.