Nem tudtam ennél jobb nevet adni ennek az ételnek, hiszen mégsem sorolhatom fel a címben az összes hozzávalót, úgyhogy csak az azok kerültek bele, amik elsőre látszanak a kész ételen. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon egyszerű, mivel szeletelt pulykamell-filét is árulnak (most én is azt használtam), ezért kezdők is nyugodtan kipróbálhatják. Garantált sikerélmény.
Hozzávalók:
- 45-50 dkg pulykamell-filé szeletekbe vágva
- kb. 2 evőkanál olaj
- liszt
- 1 kis sűrített paradicsom konzerv
- 1 evőkanálnyi apróra vágott korianderzöld (vagy egy mirelit korianderkocka)
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés só
- 1 púpozott teáskanál bazsalikom
- 4 evőkanál tejföl
- kb. 1 maréknyi reszelt sajt (cheddar lenne a legjobb, de füstölt trappistával is nagyon jó)
- 1 nagy maréknyi tortillachips
A húst lisztbe forgatom, és kevés olajon elősütöm (oldalanként pár perc). Közben a sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverés), és előveszek egy teflon tepsit, vagy egy sima tepsit kibélelek sütőpapírral. A sűrített paradicsomba keverem a zöldfűszereket és a zúzott fokhagymagerezdeket, és egy kicsit megsózom. A hússzeleteket a tepsibe teszem, megkenem a tetejüket a paradicsomszósszal, és mindegyiken elkenek egy evőkanál tejfölt. A chipset egy zacskóba teszem, és pár roppantással összetöröm (nem kell sodrófával és hasonlókkal csapkodni, párszor a markommal megroppantom és kész). Először a chipsszel, majd a sajttal szórom meg a húst, és 15-20 perc alatt készre sütöm. Forrón, guacamoleval tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
Jesszusom, ez nagyon jóóóóóóó!
A guacamoleval link- nem működik!
megszereltem, köszike!
és ez tényleg iszonyú jó volt.
Megjegyzés küldése