A sütőtök nagyon sokféleképpen fűszerezhető – szerecsendióval, zsályával, fahéjjal, chilivel – most chilit használtam. Ami azt illeti, kicsit túl sok chilit. Legalábbis az én ízlésem szerint ez már túl csípős volt, meg kellett volna kóstolni a babkonzerv levét, hogy mennyire csíp, és esetleg csak a felét beleönteni a mártásba.
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 35 dkg apró kockákra vágott sütőtök
- 2 közepes hagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
- 40 dkg chilis bab konzerv
- 2 dl zöldségalaplé (vagy 2 dl víz és 1 teáskanál szárított bio zöldségkeverék)
- reszelt sajt
- só
Miközben a spagettit a csomagoláson található útmutatás szerint megfőzöm, elkészítem a mártást. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom, és az olajon üvegesre párolom egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadom a tököt és az áttört fokhagymát, átforgatom, majd felöntöm a paradicsomkonzervvel és a zöldségalaplével, és fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig főzöm, amíg a sütőtök megpuhul. Sózom, hozzáadom a babkonzervet, összeforralom, és összekeverem a lecsöpögtetett tésztával. Azonnal, reszelt sajttal megszórva tálalom.
5-6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése