2009. december 14., hétfő

Sütőtökös-babos spagetti

spagetti1

A sütőtök nagyon sokféleképpen fűszerezhető – szerecsendióval, zsályával, fahéjjal, chilivel – most chilit használtam. Ami azt illeti, kicsit túl sok chilit. Legalábbis az én ízlésem szerint ez már túl csípős volt, meg kellett volna kóstolni a babkonzerv levét, hogy mennyire csíp, és esetleg csak a felét beleönteni a mártásba.

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 35 dkg apró kockákra vágott sütőtök
  • 2 közepes hagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • 40 dkg chilis bab konzerv
  • 2 dl zöldségalaplé (vagy 2 dl víz és 1 teáskanál szárított bio zöldségkeverék)
  • reszelt sajt

Miközben a spagettit a csomagoláson található útmutatás szerint megfőzöm, elkészítem a mártást. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom, és az olajon üvegesre párolom egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadom a tököt és az áttört fokhagymát, átforgatom, majd felöntöm a paradicsomkonzervvel és a zöldségalaplével, és fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig főzöm, amíg a sütőtök megpuhul. Sózom, hozzáadom a babkonzervet, összeforralom, és összekeverem a lecsöpögtetett tésztával. Azonnal, reszelt sajttal megszórva tálalom.

5-6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: