2009. december 3., csütörtök

Sörtészta

sorteszta2

A sörtésztában való sütés nagyon egyszerű, és nagyon jól variálható: ízesíthető sajttal, fűszerekkel és magokkal is. Nem csak apróra vágott húst, vagy rákfarkat süthetünk benne, hanem érdemes zöldségekkel is kipróbálni, például egész spárgával, csíkokra vágott répával, szárzellerrel. Az étlapokon néha előkelőbb nevén szerepel: Orly módra. Előnye a panírozással szemben, hogy a hús vagy zöldség sokkal kevesebb olajat szív magába. És nem mellesleg mi és a konyha se lesz olyan koszos, mintha a panírozást választjuk.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2,5 dl sör
  • 20 dkg liszt

„extrák”:

  • szezámmag
  • reszelt sajt
  • zöldfűszerek

A tojásokat szétválasztom, a sárgájákat összekeverem a sörrel, a fehérjéket pedig kevés sóval habbá verem. Több adagban a sörhöz adom a lisztet, és addig keverem, amíg csomómentes lesz. Kicsit megsózom, és ha nem natúr változatot készítek, akkor belekeverem az ízesítőket – reszelt sajtot, fűszereket, szezámmagot, amihez éppen kedvem van. Végül beleforgatom a tojáshabot. Olajat melegítek, hús kockákat, vagy zöldségeket mártok a tésztába, és megsütöm őket. Papírtörlőre szedem ki a megsült darabokat, salátával és valamilyen mártogatóval tálalom.

50 dkg húshoz elég. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Megláttam a képet és megéheztem, pedig mindjárt éjfél...:)

Lilla írta...

az éhség nincs időponthoz kötve....