2009. december 12., szombat

Kókuszos keksztekercs

keksztekercs1

Elég sok változata van, kávés, kávés-kakaós, csak kakaós, abban sincs „egyetértés”, hogy kell-e a tésztájába lekvár vagy sem. Én most kakaósat készítettem, és lekvárt sosem szoktam bele tenni. Sok receptben van a tésztában is cukor, de szerintem felesleges, elég édes a krémtől, és maga a háztartási keksz is édes kicsit.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg vaj
  • 4 nagyon púpos evőkanál kakaópor
  • rum/rumaroma (én beletettem egy egész zöldkupakos rumaromát)

a krémhez:

  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 13-15 dkg kókuszreszelék

a külsejére kókuszreszelék

A vajat habosra keverem a cukorral, majd beledolgozom a kókuszreszeléket. A háztartási kekszet összegyúrom a vajjal, a kakaóval, a rummal, és annyi vízzel, hogy nem ragacsos, de jól nyújtható tésztát kapjak (úgy ellenőrzöm az állagot, hogy egy kis darabot kézzel kilapítok). A tésztát két részre osztom, alufólián kinyújtom, megkenem a krémmel, feltekerem, és kókuszreszelékbe hempergetem. Fóliába csomagolom, és tálalásig a hűtőbe teszem (minimum 1 órát töltsön a hűtőben).

2 rúd lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Áfonyás-müzlis sütemény Az eredeti receptet Martha Stewart-nál láttam, persze egy kicsit meg kellett variálnom, kevesebb cukor került a tésztába (és nem álltam neki házi granolát csinálni), valamint a liszt egy részét lecseréltem zablisztre. Nagyo… Tovább
  • “Icebox cake” aka “hűtő süti”Nyilvánvalóan túl sok amerikai food blog-ot olvasok (és végképp túl sokat nézem az apartment therapyt, és azon belül a thekitchn-t), aminek az eredménye a rajongásunk a ‘mac’n’cheese meg a hamburger meg a chocolate chip cooki… Tovább
  • Stíriai metélt Ezt az ételt az elsők között tanultam meg, sőt az is lehet, hogy emiatt kezdtem el főzni. Az egyik kedvencem évek óta, de nem készült olyan gyakran, mint ahogy én szerettem volna. Általában azzal ráztak le, hogy „olyan mu… Tovább
  • Crostata (Nigella-féle) A crostata egy omlós tésztából készülő gyümölcsös vagy lekváros olasz sütemény, ez a név azonban Nigella könyvében (Házi istennő, mi más) egy kevert tésztájú kuglóf-szerűséget takar. Ami egyébként finom meg minden, csak vala… Tovább
  • Fahéjas-kardamomos csiga “…olyan, mint egy fahéjas csiga, csak finomabb…” A legutóbbi IKEA-vizit alkalmával észrevettem, hogy a svéd ételek közt megbújik pár receptkártya is. Volt minimum kétféle halas (az egyik lasagne), és ez a fahéjas tekercs. Le… Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Köszönöm, a címet tudom, indulok!:)))))

Lilla írta...

hmmm ez már-már fenyegetésnek hangzik :-)

Izabell írta...

Nyam nyam.Most ezt is megenném szívesen.