2010. szeptember 2., csütörtök

Karfiolkrémleves

Kevés kommenttel, mert elfáradtam a mai kolbászolásban. Az egybehangzó vélemény szerint sokkal jobb, mint a “sima” karfiolleves.

Hozzávalók:

  • kb. 17 dkg karfiol (tisztítva)
  • 1 közepes krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • só, bors
  • egy teáskanál olaj
  • reszelt sajt
  • 1 dl tejszín/cukrozatlan sűrített tej

A hagymát felaprítom, és pár percig sütöm az olajban, majd hozzáadom a kockákra vágott krumplit és a rózsáira szedett karfiolt. Átforgatom, felöntöm vízzel, vagy zöldség-alaplével, és fedő alatt kb. 10 percig főzöm, majd némi hűlés után összeturmixolom. Sózom, borsozom, hozzáöntöm a tejszínt/sűrített tejet, és ha szükséges egy kevés vizet. Felforralom, és reszelt sajttal megszórva tálalom.

2 fős adag. 

2 megjegyzés:

Bori írta...

Megcsináltam, és annyira finom lett, hogy felrakom a blogra is mindjárt, hirdetem, hogy milyen szuper receptet találtam nálad ;-)

Lilla írta...

:-) annyit dob a pár plussz hozzávaló meg a krémesítés a sima petrezselyemmel megszórt darabos karfiolleveshez képest hogy az vmi csoda :-D