Kevés kommenttel, mert elfáradtam a mai kolbászolásban. Az egybehangzó vélemény szerint sokkal jobb, mint a “sima” karfiolleves.
Hozzávalók:
- kb. 17 dkg karfiol (tisztítva)
- 1 közepes krumpli
- 1 kis fej hagyma
- só, bors
- egy teáskanál olaj
- reszelt sajt
- 1 dl tejszín/cukrozatlan sűrített tej
A hagymát felaprítom, és pár percig sütöm az olajban, majd hozzáadom a kockákra vágott krumplit és a rózsáira szedett karfiolt. Átforgatom, felöntöm vízzel, vagy zöldség-alaplével, és fedő alatt kb. 10 percig főzöm, majd némi hűlés után összeturmixolom. Sózom, borsozom, hozzáöntöm a tejszínt/sűrített tejet, és ha szükséges egy kevés vizet. Felforralom, és reszelt sajttal megszórva tálalom.
2 fős adag.
2 megjegyzés:
Megcsináltam, és annyira finom lett, hogy felrakom a blogra is mindjárt, hirdetem, hogy milyen szuper receptet találtam nálad ;-)
:-) annyit dob a pár plussz hozzávaló meg a krémesítés a sima petrezselyemmel megszórt darabos karfiolleveshez képest hogy az vmi csoda :-D
Megjegyzés küldése