2010. december 6., hétfő

Mangós-currys tortillatekercs


A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-vel). Szeretem az ilyen zöldséges szendvics-szerű dolgokat, mert azért a szendvics inkább ez és nem a párizsival, trappista szerű cuccal, állott paprikával megrakott szétesős/mállós zsömle az iskolai büfében.
Hozzávalók:
  • 2 tortilla-lap
  • 15 dkg darált hús
  • fél doboz kukoricakonzerv
  • curry
  • mangó-szósz/chutney
  • 1 csokor újhagyma
  • saláta
  • olaj
Kevés olajon pár percig pirítom a húst, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát, még pár percig sütöm, majd mangó szósszal és curryvel ízesítem. Belekeverem a lecsöpögtetett kukoricát, összeforralom, és elosztom két megmelegített tortilla-lapon. Salátát pakolok rá, feltekerem, és a könnyebb fogyaszthatóság érdekében alufóliába tekerve tálalom.
2 fős adag. Adagonként kb. 540 kcal és 42 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Saláta grillezett nektarinnal A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk. Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, … Tovább
  • Görögdinnye saláta Goodfoodos recept ez is, még a múlt heti kánikulában készült. A ropogós kenyerekhez kb. 20-25 percre be kellett kapcsolni a sütőt, de azon kívül csak némi szeletelés és összekeverés. A magok kipiszkálgatása a dinnyéből nem… Tovább
  • Grillezett spárgasaláta szalonnával Ritkán sütöm a spárgát, pedig jól áll neki ez a teljesen egyszerű elkészítési mód, nem csak a tészta szószok és rizottók, amikért úgy odavagyok. Most egy igazán tavaszi salátát alakítottam át az elképzeléseim szerint, és m… Tovább
  • Paradicsomos csirkemell bulgurral Semmi frappáns név nem jutott eszembe, és az összes hozzávalót sem lett volna célszerű felsorolnia  címben, sok-sok sor lenne. Még mindig tartana. A sárga balkonparadicsom turbó fokozatra kapcsolt, és elképesztő ütemb… Tovább
  • Pácolt fetaNem szoktam a fetát másra cserélni a receptekben, bár meg kell jegyeznem, hogy nem a kedvenc sajtom. Túl sós, és a són nem igazán van semmilyen íze. Ez pedig édeskevés, pláne, hogy a só-fogyasztásom igen alacsony, nem vagyok … Tovább

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazán finom lehet

mandy tarragon írta...

Jöhetne egy adag nekem is, így vacsira :)

GasztroRéka írta...

A parizeres szendvics...:) Múltkor a Mammut aljában vásároltam egy delikátesz boltban, aminek meglepően elérhető árai vannak. (Grana Pradano 4500 Ft, Kecskesajt 2200 Ft, igazi füstölt bécsi virsli 1100 Ft/kg, panko 600 körül stb.)
Kérdezem az alkalmazottakat, hogyan tudják a kedvezőbb árakat biztosítani.
Erre megszólal a pénztáros, hogy sokan így drágának minősítik a boltot. Okosan megjegyeztem, hogy aki párizsis szendvicsen él, annak lehet.
Az elvem, hogy jóból és elérhetőből inkább kevesebbet, mint rosszból sokat.