2011. október 16., vasárnap

Pestos “fitness pizza”

IMG_7775
Kicsit több, mint egy hete kiderült, hogy refluxom van, ami elég sokáig tartó gyógyszeres kezelést, és némi* diétát követel. Aminek egy része jó (napi ötszöri étkezés), másik része nem olyan jó (tiltott dolgok). Ez a “pizza” a utóbbi miatt jött létre, mivel a paradicsomról átmenetileg le kell mondanom (vagy legalábbis érdemes, mert rémes gyomorégést okoz), mással kellett megkenni az alapot – az már pár hete kiderült, hogy nagyon jó pizzát lehet sütni tortillalap-alapokon. Mivel kenjem-mivel kenjem… pestoval :-) Gondolkodtam fehér (tejföl, besamel, mascarpone stb.) szószokon, de elvetettem, ez volt a legegyszerűbb, épp volt egy bontott üveg a hűtőben.
*persze kinek mi a “némi”, mivel eddig sem ittam/dohányoztam/ettem csípőset/tömtem magam dugig rendszeresen viszonylag kevés megkötésre kell figyelnem.
Hozzávalók:
  • 1 tortillalap
  • 2 evőkanál pesto
  • 2-3 gomba felszeletelve
  • 1 szelet sonka 3-4 darabba vágva
  • 1-2 marék reszelt sajt
  • rukkola
A sütőt előmelegítem 220 fokra (grill fokozaton), és egy tepsibe sütőpapírt terítek. Ráteszem a tortillalapot, megkenem a pestoval, megszórom a reszelt sajttal, és elosztom rajta a gombát és a sonkát. Pár perc alatt megsütöm, a tetejére rukkolát pakolok, és azonnal tálalom.
1 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mogyorós bébikukoricás csirke Szeretem az ázsiai serpenyős csirkeételeket, sok zöldség van bennük, és általában tartalmaznak az európai ízekhez képest szokatlan csavart. Sokszor különleges hozzávalóra sincsen szükség, ehhez az ételhez csak mogyoróvaj, … Tovább
  • Csirkés quiche Nagyon jól eltaláltam most a gombát: a csirke után, a maradék zsiradékon, nagy lángon pirítottam, és piros ropogós réteg képződött rajta, nem esett össze rögtön, és kezdte el kiadni magából az összes vizet. Ki fogom próbál… Tovább
  • Tárkonyos csirkeragu leves Nagyon finom, sűrű, tartalmas leves. A színe és a savanykássága miatt, engem a nagy kedvenceimre, a kókusztejes-lime-os csirkelevesekre emlékeztet, de azoknál sokkal könnyebben befogadható a hagyományosabb ízekhez szokott … Tovább
  • Gombás-csirkés egytál Nagyon egyszerű étel, mindent bele kell tenni a tepsibe, és várni, amíg megsül. Én csak csirke alsócombokat használtam, de lehet egész combokból, vagy akár négybe vágott csirkéből is készíteni, nagyobb darabok setén tovább… Tovább
  • Gombás rizottó A rizottó az egyik kedvenc ételem, gyorsan elkészül, és mindig az évszaknak megfelelőn lehet variálni. És nem utolsósorban nem igényel sem sok edényt, sem különleges konyhai eszközöket. Ezért aztán kb. kéthetente egyszer a… Tovább