2011. november 8., kedd

Babos burrito

Ez és az ehhez hasonlók az aktuális kedvenceim úgy tűnik, hogy a nyári hamburger-korszak után átcsúsztam ebbe a babos-avokádós-tejfölös-tortillás mániába. Sok zöldség meg vitamin és szép színes (és gyorsan elkészül, konzerv babból összedobni egy paradicsomos ragut nem nagy kunszt, a tortillachips/tortillalap és a saláta pedig készen, zacskóban érkezik).

Hozzávalók:

  • 2 babkonzerv (én egy fehér- és egy vörös vesebab konzervet raktam bele)
  • 2 marék mirelit kukorica
  • 1 közepes hagyma/3 szál újhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagy sűrített paradicsom konzerv (ami 2x akkora mint a májkrém)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, bazsalikom, majoranna, chili
  • 1 teáskanál olívaolaj

a tálaláshoz:

  • 4 nagy vagy 8 kis tortillalap
  • 2 avokádó
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • saláta/rukkola
  • apróra vágott paradicsom

A felhevített olajon egy-két percig sütöm az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a fokhagymát (zúzva vagy nagyon apróra vágva), a kukoricát, a sűrített paradicsomot, a lecsöpögtetett babot és a felkockázott paradicsomot. Fűszerezem, és addig főzöm, amíg a kukorica megfő (ha szükséges, öntök rá egy kis vizet, aki szereti kicsit édesebben, tehet 1-2 evőkanál ketchupöt is). A tortillalapokat mikróban átmelegítem, mindegyikre teszek egy kevés babot, némi reszelt sajtot, behajtom a végeket, és feltekerem. Egy tányérra 1 nagy vagy 2 kicsi burritot rakok, pakolok mellé salátát, paradicsomos babot, reszelt sajtot, egy kis tejfölt és felkockázott avokádót és paradicsomot.

másik verzió, hogy nem tekerek belőle burritokat, hanem miután összeraktam mindent a tányérra, rakok mellé némi tortilla chipszet.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkínis-sajtos lepény A cukkíni az egyik kedvenc zöldségem. Az eredetét homály fedi, egyes források szerint Közép-Amerikából származik, de Kolumbusz és a követői nem hozták át Európába. Mások szerint valamelyik mediterrán országban keresztezték… Tovább
  • Töltött burgonya Nagyon utálom a mindenféle töltött-rakott ételekben, hogy rengeteg edény és macera elkészíteni a legtöbbet. Külön-külön ezt-azt megfőzni/megpárolni, aztán összerakni, megsütni. Akár több óra főzőcskézés, és az eredmény csa… Tovább
  • Sonkás-pórés rétes Ki akartam próbálni végre valamilyen sós rétest, mert az nem járja, hogy a rétes az vagy túrós vagy mákos, és más változat nincsen. Igazán egyszerű, a póréhagyma helyett újhagymával is lehet készíteni, akkor egy lépést meg… Tovább
  • Spárgás rizottó Variációk spárgára: második felvonás (első itt). Ideális azoknak, akik esetleg a spárga állagától irtóznak, és nem az ízétől. A spárga majdnem egésze (vagy akár az összes) összeturmuxolva kerül a rizottóba. Hozzávalók: … Tovább
  • Grillezett gombafejek Minimál ebéd vagy vacsora. Illetve most, hogy itt a tavasz és előkerülnek a grillek, lehet a húsok mellett köretnek vagy csipegetnivalónak sütni. Kinti sütéshez érdemes nagyobb gombákat venni, hogy ne potyogjanak le a rács… Tovább

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nyammi, nagyon szeretem