2012. február 5., vasárnap

Csirkés-BBQ pizza

pizza1

Januárban megvettem a TV paprika magazint, mert egy akkora hamburger volt a címlapján, hogy egyszerűen nem hagyhattam ott – sütöttem is utána hamburgert, cheddarral, ahogy kell. Van benne 3 ígéretes lencsés recept is, amikre majd sort kerítek, de elsőnek ezt a bbq-szószos csirkés pizzát készítettem el belőle (a hamburgerhez azért nincs szükségem már külső segítségre). Tésztából a saját verziómat használtam, de legközelebb lustára veszem a figurát és veszek egy előnyújtott feltekercseltet a boltban, mert a pizza nálam a gyorsan összedobom-kaja, ami kicsit ellentmondásban van a dagasztás-kelesztés-várás-sal. (És tudom, de hát “csak” 10 perc, amíg összedobod a tésztát stb. stb. stb., de én ezt a nagy hideget leszámítva, sokszor csak azért kapcsolom be a sütőt/fűtést, hogy megkeljen a tészta, az pedig pazarlás, marad a bolti).

Hozzávalók:

  • 1 tepsihez való pizzatészta (pl. ennek a fele)
  • 1 fél csirkemell 2 szeletre vágva (12-16 dkg)
  • 1 kis cukkini
  • 1 közepes hagyma
  • 1 kanál olívaolaj
  • barbeque-szósz
  • 1-2 evőkanál aprított koriander (aki nem szereti, annak petrezselyem vagy bazsalikom)
  • reszelt sajt (én ementálit raktam, mert most az volt kéznél)

A csirkemell-szeleteket egy kevés olajon megsütöm, majd apróra vágom. A serpenyőben a maradék olajon 1-2 percig sütöm a szeletekre vágott hagymát (pontosabban félkarikákra), majd hozzáadom a felkockázott cukkinit, sózom, borsozom, és még 5-6 percig főzöm. A felkockázott csirkéhez keverem a koriandert és a megpuhult zöldségeket. A sütőt előmelegítem, amilyen forróra csak tudom (nálam ez 250 fok, alsó-felső sütés). A tésztát kinyújtom, beleteszem egy tepsibe (akár a tepsit is elő lehet melegíteni), megkenem barbeque-szósszal, elosztom rajta a csirkés keveréket, bőven megszórom reszelt sajttal, és pár perc alatt megsütöm.

2 bőséges adag lesz belőle / 1 tepsihez való.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mogyorós bébikukoricás csirke Szeretem az ázsiai serpenyős csirkeételeket, sok zöldség van bennük, és általában tartalmaznak az európai ízekhez képest szokatlan csavart. Sokszor különleges hozzávalóra sincsen szükség, ehhez az ételhez csak mogyoróvaj, … Tovább
  • Currys, kókusztejes csirkeAz új év, új élet, alacsonyabb koleszterinszint jegyében jöjjön a következő recept. Szeretem az újhagyma-kókusztej-csirke-citrom(lime) párosítást. Egzotikus és friss, és a nehéz ünnepi ételek után jól esnek a gyomorkímélő fog… Tovább
  • Zöldségcurry kókusztejjel A karácsonyi folyamatos dőzsölés és húsevés után könnyű zöldséges étel kellett. Nem szeretem a csípőset, ezért enyhe curryt használtam, persze aki bírja és szereti, készítse erőssel, vagy tegyen bele némi chilipaprikát az … Tovább
  • Tortilla grillezett zöldségekkel A nagy karácsonyi evések és a süteménydömping előtt próbáltam kevésbé hizlaló ételeket készíteni, hogy ne kezdjük meg a hízókúrát túlságosan korán. A paradicsom sajnos elég ízetlen volt, de a cukkini végre ismét normális m… Tovább
  • Narancsos pulykaA diéta és az egészséges étkezés jegyében jöjjön a következő recept. Egy adag energiatartalma 354 kcal (1481 kJ), zsírtartalma 0,55 dkg.Hozzávalók:45 dkg csíkokra vágott pulykamellfilé35 dkg főtt barna rizs23 dkg brokkoli3 dl… Tovább

7 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Nagyon guszta, imádom a pizzát.

Csiperke írta...

Áááá, nagyon jól néz ki! És pont ugyanezt terveztem holnapra én is!:)) Van egy kis maradék BBQ szószom, és a mai ebédről is maradt fél csirkemell. Csak nálam cukkini nem lesz rajta, mert azt nem szeressük...:)

Lilla írta...

valamilyen zöldséget szerintem tegyél rá, kaliforniai paprikát, vagy akár kukoricát

Csiperke írta...

Kukorica és lilahagyma tuti lesz rajta. Más most nem nagyon van itthon...:)

Névtelen írta...

Én még Jamie Olivernél olvastam, és azóta használom is lelkesen a következő technikát: megcsinálok 1 kg lisztből tésztát, begyúrom, megkel, átgyúrom. Ezután 3-4 felé veszem, és a tésztaadagokat lefagyasztom, fóliába csomagolva. Amikor pizzát szeretnénk (pár órás előretervezés azért nem árt), kiveszem a fagyott tésztát, és időtől függően a hűtőben vagy a konyhapulton hagyom kiolvadni. Ezután már tényleg csak nyújtom, rárakom a feltéteket és sütöm. Egyszer kell csak "szenvedni vele", nekem bejön, majd próbáld ki ezt is egyszer. :-)

Bori

Piffeny írta...

Szia, melyik bolti tésztát ismered és ajánlod? Jó lenne itthon tartani (vésztartalék), de elég sokfélét lehet kapni. Neked melyik vált be?
Köszi.

Lilla írta...

a lidl-s többször használtam már, szerintem jó, de szerintem a sparost is nyugodtan kipróbálhatod. elvileg bírniuk kell a fagyasztást, de nem próbáltam még.
persze nem a kerek vastag elősütött lapokra gondolok, hanem a hűtőpultos sütőpapírra tekert frissre, ami úgy néz ki pont mint a friss feltekert leveles tészta

Bori: a házi tészta fagyasztása azért nem megy nálam, mert 19 literes a fagyasztó.... és inkább fagylalt meg borsó legyen benne mint kelt tészta