2012. április 15., vasárnap

Hideg avokádó-krémleves


Ezzel a recepthez még a nem túl jó avokádókat is nagyszerűen fel lehet használni, két olyan avokádóm volt itthon, amiből azt sem néztem ki, hogy ehetők egyáltalán – az egyik “oké” volt, a másik “oké de vízízű”, és a leves mégis nagyon finom volt. Még főzni sem kell – én azt nem tekintem főzésnek, hogy egy pohárban forró vízben feloldok egy kis darab bio-leveskockát.
Hozzávalók:
  • 2 kisebb vagy egy nagy avokádó
  • 1 szál újhagyma vagy egy kis vöröshagyma fele
  • 1 pohár zöldség/szárnyas alaplé
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • chili, tabasco, fokhagyma stb. (én ezekkel nem élek)
  • a tálaláshoz: tejföl, kockázott paradicsom, tortillachips, snidling stb.
Az avokádót felkockázom, és a többi hozzávalóval együtt összeturmixolom, és pár órára behűtöm. Akkor jó ha jó sűrű, látszik a képen, hogy a tálaláskor rákanalazott tejföl nem süllyedt bele. Tálaláskor teszek rá egy kis tejfölt, megszórom tortillachipsszel, paradicsomkockával.
2 fős adag.

0 megjegyzés: